lördag 10 april 2021

Pangpremiär!

Nykomlingsmötet mellan BoIS och Värnamo i Superettans premiär slutade med en 2-0-seger för randigt. Det var precis den seriestart man hade hoppats på.

Matchen inleddes med ett försiktigt avvaktande spel då de båda lagen mest gick och kände på varandra. Värnamo hade en halvchans efter knappa kvarten med en cykelspark som gick över. Men så, tio minuter senare, tog BoIS ledningen.

Mittlåset Viktor Wihlstrand gjorde en
utmärkt insats tillsammans med innerbackskollegan
Andreas Murbeck. Foto: Nisse Nilsson.
Kevin Jensen löpte fram längs vänsterkanten och spelade in bollen snett bakåt där Filip Ottosson mötte med vänsterfoten. Markskottet passerade flera försvarare innan det så småningom slank in via stolpen till höger om Filip Eriksson i Värnamos mål. Det var Ottos första mål i randigt och naturligtvis ett passande ögonblick att göra det på.

En halvtimme in i matchen kunde BoIS ha gjort 2-0, men Kevin Jensen nickade utanför efter ett fint inlägg av Jonathan Asp. Just Asp fick utgå strax innan halvlek efter skada. In kom Hampus Ferhm.

I matchminut 54 kunde Ferhm ha stängt matchen när Kevin Jensen frispelade honom i högerposition. Avslutet gick dock över. Det dröjde emellertid bara några få minuter innan 2-0-målet kom. Filip Ottosson slog en hörna från höger som Värnamos Victor Larsson styrde in i eget mål.

Återstoden av matchen kontrollerade BoIS på ett bra sätt. Värnamo jagade en reducering, men undantaget ett skott från William Kenndal - som Amr Kaddoura räddade - hade man svårt att komma till avslut. Sedan får man väl vara ärlig och erkänna att BoIS hade tur med domsluten också. Värnamo gick miste om en straff när Sumar Alamdjed fick bollen på händerna innanför straffområdet. Men ibland har man flyt.

Filip Ottosson låg bakom de båda målen och var kanske bäst i hemmalaget. Men även Sumar Almadjed, så länge han orkade, och mittbacksparet Viktor Wihlstrand och Andreas Murbeck visade framfötterna.

I nästa omgång väntar Öster i Växjö. Det blir en svår match. Skönt då att ha en premiärseger med sig i bagaget. Det ger råg i ryggen inför fortsättningen.

Matchfakta: BoIS - IFK Värnamo 2-0 (1-0). Målskyttar: 1-0, Filip Ottosson (24). 2-0, Självmål (58)* Publik: -.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Jonathan Asp (Hampus Ferhm, 42), Viktor Wihlstrand, Andreas Murbeck, Alexander Tkacz - Sumar Almadjed (Johan Rapp, 90), Filip Ottosson (Måns Ekvall, 81), Filip Olsson - Oscar Petersson, Robin Hofsö (Linus R Olsson, 81), Kevin Jensen.

* Svenska Fotbollsförbundets officiella statistik har felaktigt givit Andreas Murbeck målet.