lördag 17 februari 2024

Samma gamla visa

BoIS-bloggen tecknade ett abonnemang på TV4 Play för att kunna se BoIS långväga bortamatcher i Svenska cupen. Det var mot bättre vetande. För precis som i fjolårets cupspel var det roliga över innan det ens hade börjat. Max Mölders manskap förlorade med 0-3 mot Brommapojkarna och är väl i praktiken redan utslagna. I nästa omgång väntar, Häcken, fjolårets cupmästare. Där lär vi kamma noll.

De första fyrtiofem minuterna på Grimsta var någorlunda. BoIS kom i underläge med 0-1, men kunde, om Fru Fortuna varit hemma, fått till en kvittering i halvlekens slutskede då Kofi Asare i vänsterposition prickade stolpen. Asare - mån om att visa upp sina färdigheter för andra klubbar - borde ha passat till medspelare som var i bättre läge.


Har Max Mölder något taktiskt genidrag att plocka fram
 till cupmötet mot Häcken? Foto: Mauri Forsblom.
I andra halvlek förmådde inte BoIS att lyfta spelet längre, utan trycktes tillbaka på den egna planhalvan. Amr Kaddoura stod för flera kvalificerade räddningar, men trots det blev det både 2-0 och 3-0. Det kunde ha blivit ännu mer, men BP valde att slå av på takten när segern redan var bärgad.

Som BoISare är man förstås besviken och undrar vart den här säsongen är på väg. Mycket talar för att det kommer att bli ett år då det svänger fram och tillbaka - mest tillbaka. Laget är spelskickligt, men på tok för tunt. Det saknas muskler och jävlar anamma. Alltför många spelare springer omkring på planen och verkar drömma om något annat. 


Godkänt i vilket fall till Rassa Rahmani, Amr Kaddoura och David Edvardsson. Den sistnämnde för den första halvleken. 


En eventuell knall mot Häcken nästa omgång känns omöjlig. Randigts allra största problem just nu är spelsättet. Även göteborgarna kommer att pressa högt, stressa BoIS målvakt och backlinje till misstag och sedan är det över innan det ens har börjat. Eller har Max Mölder en reservplan i rockfickan?



Matchfakta: IF Brommapojkarna - BoIS 3-0 (1-0). Målskyttar: 1-0, Kevin Ackermann (18). 2-0, André Calisir (68). 3-0, Eric Björkander (77). Domare: Rinon Hasani. Publik: 248.


BoIS lag: Amr Kaddoura (K)  - Emil Lindman (Max Nilsson, 82), Melker Jonsson, Gustaf Bruzelius, Rassa Rahmani -  David Edvardsson, Adam Egnell (Vincent Sundberg, 63), Victor Karlsson (Max’Med Mohamed, 76) - Kofi Asare (Samuel Burakowsky, 63), Frederik Ihler (Xavier Odhiambo, 76), Robin Dzabic.