lördag 27 augusti 2022

Dzabic matchhjälte i derbyt

Robin Dzabic har inte riktigt infriat förväntningarna sedan han kom till BoIS från Värnamo i vintras. Men när det som bäst behövdes klev han fram och avgjorde derbyt mot Trelleborgs FF med två mål.

I vanlig ordning det här året var det två BoIS på planen. Ett lag i den första halvleken och ett i den andra. Det lag som spelade de första fyrtiofem minuterna kom i underläge med 0-1 och ska tacka Amr Kaddoura för att han höll dem kvar i matchen.

Men sedan kom halvlek nummer två och BoIS kom ut till spel med en helt annan inställning. Robin Dzabic och Jacob Blixt byttes in och det gav utdelning. I den 51:a minuten startade Jacob Blixt ett anfall på vänsterkanten. Han spelade vidare till Camil Jebara som förlängde till en framstormande Ousmane Diawara som slutligen fann Dzabic vid den bortre stolpen där Robin med en märklig volleyträff utjämnade till 1-1.

Regnvädret fick BoIS-klacken att flytta till sittplats.
Det blev lyckat. Stödet var på topp.
Efter BoIS kvittering tog Trelleborg över och borde kanske ha gjort 1-2. Söderslättsgänget hade exempelvis en nick i ribban. Men det här var en match där randigt hade den där lilla turen som saknats innan.

I den 72:a minuten slog Adam Egnell en hörna från vänster som Trelleborgs försvar inte lyckades rensa undan. Bollen damp ner framför Ousmane Diawara som nickade bakåt till Robin Dzabic och han klippte till. Skottet slank förbi samtliga spelare i straffområdet och även förbi Trelleborgs målvakt som inte förmådde styra undan bollen. Det stod 2-1.

Matchens mest omdiskuterade situation följde under Trelleborgs jakt på kvittering då TFF:s Felix Hörberg blev utvisad efter en armbåge mot Jacob Blixt. BoIS-bloggen hade svårt att uppfatta händelseförloppet på plats, men efter att ha tittat på situationen ett antal gånger nu i efterhand är det bara att konstatera att domaren Fredrik Oppong gjorde en helt korrekt bedömning. Trelleborgs tränare, Kristian Haynes, kallade det en olyckshändelse. Det känns som en dålig bortförklaring.

Efter denna sköna derbyvinst väntar två bortamatcher för BoIS del. Först Örgryte och sedan Brommapojkarna. Det blir tufft. Men med samma inställning som i andra halvek ska det väl inte vara omöjligt att knipa någon eller några poäng.

Matchfakta: BoIS - Trelleborgs FF 2-1 (0-1). Målskyttar: 0-1, Nicolas Mortensen (17). 1-1, Robin Dzabic (51). 2-1, Robin Dzabic (72). Publik: 1 575. Domare: Fredrik Oppong.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Erik Hedenquist, Philip Andersson (K), Johan Rapp - Jesper Strid (Jacob Blixt, 46), Adam Egnell, Emil Lindman (Robin Dzabic, 46), Alexander Tkacz - Camil Jebara (Viktor Wihlstrand 90+5), Ousmane Diawara (Emil Jönsson, 89), Melker Heier (Melker Jonsson, 78).