tisdag 26 april 2022

Äntligen - årets första seger i Superettan!

Efter en härlig urladdning i första halvlek lyckades BoIS bärga årets första serieseger i mötet mot Örgryte hemma, men det var en vinst som satt långt inne. I den andra halvleken reducerade göteborgarna två gånger om och kunde mycket väl ha kvitterat. Men randigt höll undan och vann slutligen med 3-2.

Kramkalas efter Adam Egnells 2-0-mål.
Efter tre raka nederlag och en svag insats i Eskilstuna häromsistens var BoIS tvungna att plocka poäng. Risken annars var att laget skulle bli rejält akterseglat i botten av tabellen. Det syntes direkt i inledningen av matchen att spelarna var medvetna om detta faktum. Tändningen var maximal.

Redan i den andra minuten fick BoIS utdelning. Melker Heier slog ett inlägg från vänster som nådde Erik Pärsson inne i straffområdet och Erik klackade bollen bakåt till Adam Egnell som sköt 1-0.

Efter det kom Örgryte igång och hade flera tillfällen att kvittera, men Amr Kaddoura hade en formtoppad afton och räddade flera gånger om. Istället var det BoIS som utökade sin ledning och ännu en gång höll sig Adam Egnell framme. Linus R Olsson levererade ett fint inspel från vänster som passerade samtliga spelare inne i straffområdet, inklusive Jesper Strid, men till sist nådde bollen Egnell som dunkade in 2-0. Sedan dröjde det inte länge innan det ringde igen. Just före halvtidsvilan slog Filip Ottosson ett precist inlägg från höger som nådde Erik Pärssons skalle. 3-0 till randigt i paus således.

Men om första halvlek var den kanske bästa halvleken som BoIS gjort på hela våren, så var den andra jobbig att bevittna. Randigt orkade inte hålla i presspelet och sjönk längre och längre ner på egen planhalva och i takt med att halvleken gick blev fler och fler spelare trötta och fick bytas ut samtidigt som göteborgarna kom närmare och närmare även i målprotokollet. Sargon Abraham gjorde 3-1 och Ajdin Zeljkovic 3-2 på straff (efter att Johan Rapp oturligt nog halkat och fallit in i en spelare i Örgryte). Men till syvende och sist höll ett tappert kämpande hemmalag ut och vann med 3-2 och en sten föll från mången BoISares bröst.

Beröm till flera spelare efter den här triumfen. Amr Kaddoura, som nämnts innan, var en rese mellan stolparna. Nye Erik Hedenquist var strålande. Kanske är han precis den karaktär som årets BoIS behöver. Även Erik Pärsson, så länge han orkade, och tvåmålsskytten Adam Egnell måste framhållas. Underbart BoIS, nu får vi hoppas att det lossnar på bortaplan också!

Matchfakta: BoIS -Örgryte IS  3-2 (3-0). Målskyttar: 1-0, Adam Egnell (2). 2-0, Adam Egnell (38).

3-0, Erik Pärsson (45+1). 3-1, Sargon Abraham (73), 3-2, Ajdin Zeljkovic (79). Publik: 1 670.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Jesper Strid, Philip Andersson (K), Johan Rapp (Viktor Wihlstrand, 82), Erik Hedenquist, Edvin Dahlqvist (Alexander Tkacz, 75) - Filip Ottosson, Adam Egnell, Melker Heier (Emil Jönsson, 66) - Erik Pärsson (Ousmane Diawara, 66), Linus R Olsson (Robin Dzabic, 75).