fredag 16 mars 2018

Nederlag i Knalleland

Att det skulle bli 0-2 i baken mot allsvenska Elfsborg var väl ungefär vad man kunde ha förväntat sig. BoIS stod upp bra i en halvlek, men orkade inte riktigt hålla i presspelet i den andra.

Dessvärre gjordes det enkla misstag ännu en match. Vid Elfsborgs ledningsmål stal Viktor Prodell bollen efter en duell med Philip Andersson. Han passade till Simon Olsson som gav hemmalaget ledningen. Mål nummer två, via en lobb av Jesper Karlsson, borde kanske Viktor Noring ha räddat. Men trots det gjorde BoIS en godkänd insats och visade framför allt i första halvlek att laget har ett grundspel som kommer att räcka till i Superettan.

Det känns emellertid inte bra att skadade Sadat Karim är den ende renodlade anfallaren som BoIS har i hela truppen. Idag var det stört omöjligt att fästa bollen på motståndarnas planhalva och speciellt i andra halvlek hade randigt nästan ingenting i anfallsväg.

Testspelaren Jetmir Haliti kom in som vänsterback efter paus och stod för en habil debut. Han hade dessutom chansen att bli målskytt när han i mitten av halvleken rann igenom Elfsborgs högerförsvar, men Kevin Stuhr Ellegaard i boråsarnas bur stod i vägen. Jag misstänker att Haliti har mer att tillföra när han väl blir varm i kläderna.

Allra bäst i dagens BoIS var Edafe Egbedi som hela tiden utmanade Elfsborgsförsvaret och också tog sig förbi detsamma vid flera tillfällen. Synd bara att det saknades folk i straffområdet som kunde förvalta hans inspel.

BoIS lag: Viktor Noring - Philip Ljung, Philip Andersson, Viktor Svensson, Alexander Tkacz - Måns Ekvall, Monday Samuel - Edafe Egbedi, Adi Nalic, Granit Stagova - Filip Pivkovski. Inhoppare: Igor Arsenijevic, Jetmir Haliti, Dennis Olofsson, Jakob Andersson, Kevin Jensen och Martin Jönsson.