tisdag 20 februari 2024

Skönt med en vinst - men den satt långt inne!

Ett b-betonat BoIS träningsspelade mot division 1-laget Ängelholms FF på tisdagskvällen. Det blev en jämn match, där randigt till sist drog det längsta strået och vann med 2-1.

De allra flesta av spelarna som startade cupmatchen mot Brommapojkarna vilade. Likaså Max Mölder som befann sig på tränarkurs. Således coachades BoIS av de båda assisterande tränarna Amir Jakirlic och Adrian Iglesias.

Randigt öppnade piggt och var det klart bästa laget matchens första halvtimme. I den 26:e minuten sköt Sam Hegdal 1-0 sedan Vincent Sundberg och Rasmus Wendt förarbetat. Men därefter kämpade sig ÄFF in i matchen och den andra halvleken blev helt jämn. Gästernas Max Eriksson kvitterade i den 57:e minuten.

Tre minuter före ordinarie matchtids slut, då man så sakteliga börjat inrikta sig på ett oavgjort resultat, drog Adam Egnell upp ett anfall på högerkanten. Han fann Sam Hegdal ute till vänster med en långpassning och den sistnämnde hittade i sin tur in till Kofi Asare i straffområdet. Asare fick bollen något turligt med sig innan han avslutade i målvaktens vänstra hörn. Matchen var avgjord, 2-1 till BoIS.

Ett mål har det hittills blivit för Xavier Odhiambo under
försäsongen. Här ses han i en duell med en ÄFF-back.
Nå, var det någon av spelarna som stack ut denna match, någon av reserverna som tog möjligheten när den nu gavs? BoIS-bloggen vill slå ett slag för Sam Hegdal (ett mål och en målgivande passning) samt Max’Med Mohamed, vars mittfältsspel var utmärkt så länge han orkade. När Kofi Asare kom in visade han varför han kommer att bli en viktig kugge i BoIS anfall det här året. Han har den rätta kylan framför mål.

Matchfakta: BoIS - Ängelholms FF 2-1 (1-0). Målskyttar: 1-0, Sam Hegdal (26). 1-1, Max Eriksson (57). 2-1, Kofi Asare (87). Domare: Mohamed Rachid.

BoIS lag: Svante Hildeman - Max Nilsson, William Ondrejka (Albin Lataj, 34), Philip Andersson (K), Gustaf Westström (Albin Selani, 72) -  Sam Hegdal (Elis Brandqvist, 88), Max’Med Mohamed, Rasmus Wendt - Vincent Sundberg (Adam Egnell, 62), Xavier Odhiambo (Linus Lindeberg, 74), Samuel Burakowsky (Kofi Asare, 62).