lördag 26 mars 2022

Svajigt i genrepet

I genrepet inför seriepremiären av Superettan åkte BoIS till Bravida Arena i Göteborg där man träningsspelade mot GAIS. Det var väl inte någon av randigts bättre matcher den här försäsongen. Men efter en sen kvittering av Erik Pärsson lyckades man i alla fall få med sig ett 2-2-resultat hem till Skåne.

GAIS började matchen bäst och kunde tagit ledningen redan i den 4:e minuten. Johan Rapp missade ett uppspel och i den efterföljande omställningen hann Filip Ottosson avvärja göteborgarnas avslut i absolut sista sekunden.

Småningom vaknade BoIS till liv och började etablera ett spel på GAIS planhalva. Viktor Ekblom hade ett par halvchanser. Men det var aldrig riktigt nära. Just Ekblom skadade sig i den 20:e minuten efter något som såg ut som en muskelbristning. Otur för Viktor, som varit het på sistone. Eländet fortsatte några minuter senare när GAIS tog ledningen. Michael Kargbo sköt 1-0. Resten av halvleken kan vi dra ett streck över.

Bättre fart på BoIS blev det efter halvtidsvilan. Erik Pärsson och Linus R Olsson byttes in vilket gav mera energi åt anfallet. I den 48:e minuten väggspelade Linus med Melker Heier vars avslut träffade stolpen. Tre minuter senare kom kvitteringen. Ousmane Diawara frispelade Olsson i djupled och han fann en fri Erik Pärsson framför mål och denne gjorde 1-1.

Erik Pärsson borde ha gjort ett mål till bara kort därpå. Men denna gång fick han inte ordning på skånkarna. Och inte heller minuten därefter lyckades BoIS få till det. Adam Egnell spelade smart ut till Edvin Dahlqvist på vänsterkanten, men vinkeln för ett avslut var måhända för snäv. GAIS-målvakten räddade.

Som så ofta när man missar chanser blev det istället motståndarna som tog vara på sin. I matchminut 71 gjorde Michael Kargbo sitt andra mål för dagen (Just denne Kargbo verkar trivas mot randigt. Han sköt även två mål för Värnamo i mötet mot BoIS på IP 2020.)

Under matchens slutminuter böljade spelet fram och tillbaka med möjligheter åt båda håll. GAIS var nära 3-1 i den 88:e minuten då man fick en dubbelchans. Först räddade Amr Kaddoura. Därefter träffade returen överliggaren. Likväl var det randigt som skulle få det sista ordet. En minut in på övertid slog inhopparen Nikola Ladan ett inlägg som Erik Pärsson nickade mitt på GAIS-målvakten Erik Krantz, men denne lyckades inte hålla bollen vilken slank in över mållinjen.

Nå, hur ska man sammanfatta det här? Jo, att BoIS inte riktigt var på banan i den första halvleken, men att man ryckte upp sig efter paus. Positivt också med den sena kvitteringen. Det ger en bra känsla inför premiären.

Adam Egnell återvände till Göteborg för ett möte mot sin
förra klubb. Här ses han i matchen mot Örgryte häromveckan.

Matchfakta: GAIS - BoIS 2-2 (1-0). Målskyttar: 1-0, Michael Kargbo (23). 1-1, Erik Pärsson (51). 2-1, Michael Kargbo (71). 2-2, Erik Pärsson (90+1). Publik: 504.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Jesper Strid (Albin Linnér, 46), Philip Andersson (K) (Viktor Wihlstrand, 61), Johan Rapp, Edvin Dahlqvist - Filip Ottosson (Nikola Ladan, 75), Melker Heier, Adam Egnell (Emil Jönsson, 61) - Robin Dzabic (Erik Pärsson, 46), Viktor Ekblom (Ousmane Diawara, 21), Camil Jebara (Linus R Olsson, 46).