söndag 31 mars 2024

Hattrick av Kofi Asare i BoIS premiärvinst


Kofi Asare var på spelhumör och sköt tre mål i randigts hemmapremiär mot nykomlingarna Sandvikens IF. Även Frederik Ihler bidrog med ett mål i 4-0-segern.

Seriepremiär 2024 med en ovanligt stor polisnärvaro.
4-0 i en seriepremiär! Det är hela tjugotvå år sedan som BoIS inledde en säsong med en seger med så stor marginal. (Jovisst, det var den icke helt obekanta 6-2-viktorian mot Helsingborgs IF.)

Nykomlingarna Sandviken - som BoIS inte stött på i tävlingssammanhang sedan det allsvenska kvalet 1970 - var ett spelande lag som försökte rulla boll. Det straffade sig. Randigt etablerade en hög aggressiv press som ställde till stora bekymmer för gästrikarna.


Det tog bara en kvart innan Vincent Sundberg hade frispelat Kofi Asare till 1-0. Samma duo låg även bakom nästa mål kvarten senare. Sundberg till Asare alltså och så pang, 2-0!


Efter halvtidsvilan låg Vincent Sundberg bakom ännu ett mål när han passade Robin Dzabic placerad till vänster i straffområdet. Dzabic såg en fri Frederik Ihler vid den bortre stolpen och mötte bollen med ett tillslag. Ihler satte 3-0.


Det avslutande 4-0-målet var vackert. Kofi Asare tog sig in i straffområdet och sköt ett perfekt högerskott via ribban i mål. Trots att en halvtimme återstod av matchen var Sandviken ett besegrat lag.


En insats av det här slaget ger förstås råg i ryggen inför fortsättningen. BoIS verkar ha något spännande på gång. Å andra sidan skulle det inte förvåna om det var ett av Superettans allra svagaste lag som gästade IP. I så fall är segern ingen större värdemätare.


Hur som helst, det här var en skön start på Superettan, och som nämnts tidigare, det var länge sedan som BoIS imponerade så mycket i en premiärmatch.



Matchfakta: BoIS - Sandvikens IF 4-0 (2-0). Målskyttar: 1-0, Kofi Asare (14). 2-0, Kofi Asare (31). 3-0, Frederik Ihler (57). 4-0, Kofi Asare (62). Domare: Kaspar Sjöberg. Publik: 2 812.


BoIS lag: Amr Kaddoura - Max Nilsson, Gustaf Bruzelius, Philip Andersson (K), Rassa Rahmani (Erik Hedenquist, 85) - David Edvardsson, Victor Karlsson, Robin Dzabic (Max’Med Mohamed, 82) - Vincent Sundberg (Jesper Strid, 69), Frederik Ihler (Emil Lindman, 70), Kofi Asare (Samuel Burakowsky, 70).