lördag 27 april 2024

Knapp seger i ful match

Det var hätsk stämning och smutsigt spel i mötet mot Utsikten.
På bilden ligger Melker Jonsson nere för räkning.
BoIS är inne i ett stim. Femte raka utan förlust kom mot topplaget Utsikten från Göteborg. Segerskytt i 1-0-vinsten blev centern Frederik Ihler.

Superettans tabell fortsätter att se vacker ut med ett obesegrat BoIS i topp. Men i mötet mot svårspelade Utsikten gick det hack i maskineriet. Det var gästerna som hade bollen mest och som skapade flest chanser. Men BoIS stod upp som ett lag och slet sig till en vinst.


Amr Kaddoura var säkerheten själv i målet. Philip Andersson dirigerade backlinjen föredömligt och David Edvardssons första halvek var magnifik. Ändå var det Vincent Sundberg som var allra bäst i BoIS. Sundberg, som hade en jobbig säsong i fjol, är en ettrig jäkel att ha emot sig. Han är kvick också och en slitvarg. Efter nitton minuter tog sig Vincent förbi Utsiktens vänsterförsvarare och passade till Frederik Ihler som enkelt gjorde 1-0. Det var dagens prestation och matchavgörande. 


I en stundtals ful tillställning, som domaren Magnus Lindgren hade fullt sjå att få styr på, fick David Edvardsson sin tredje varning och blir avstängd i nästa veckas toppdrabbning mot Degerfors på bortaplan. Han lär ersättas av Victor Karlsson, inhoppare idag, som ännu inte riktigt fått till det i serien.


Att BoIS leder Superettan har självfallet inte passerat obemärkt. Det unga laget höjs till skyarna. Att vara obesegrade efter fem omgångar inger förstås förhoppningar - och en viss press. Klarar de av att bemästra denna press kan det här bära hur långt som helst. Å andra sidan, vindarna kan börja blåsa åt ett annat håll redan nästa helg på Stora Valla. Där brukar BoIS ha det svårt.

Låt oss njuta så länge vi kan - som obesegrade serieledare.



Matchfakta: BoIS - Utsiktens BK 1-0 (1-0). Målskytt: 1-0, Frederik Ihler (19). Domare: Magnus Lindgren. Publik: 2 358.


BoIS lag: Amr Kaddoura - Max Nilsson, Erik Hedenquist (Emil Lindman, 62), Philip Andersson (K), Melker Jonsson -  David Edvardsson (Victor Karlsson, 73), Adam Egnell, Robin Dzabic - Vincent Sundberg, Frederik Ihler (Filip Sachpekidis, 82), Kofi Asare (Samuel Burakowsky, 73).