lördag 22 oktober 2022

Kontraktet spikat

För en gångs skull var det uppehållsväder när randigt spelade hemma, men trots det var det knappast fint väder. Ett tungt grått höstdis hängde över IP när BoIS och gästerna AFC Eskilstuna delade på poängen efter att ha spelat 1-1 i Superettans tjugoåttonde omgång. Därmed är randigts kontrakt definitivt spikat.


När det bjöds på gratis fotboll för skolelever, som i förra omgången, kom det över 3 000 åskådare till idrottsplatsen. Idag hade siffran halverats. Det var de trogna som mötte upp (plus barn som kom in gratis). Heder åt de som kom, men det var för få. Med en hemmamatch kvar att spela har BoIS ett hemmasnitt på 1 787 åskådare. Det är den sämsta noteringen för den näst högsta serien sedan 1995. En svag siffra mot Utsikten i sista omgången och snittet blir ännu lägre. Vill det sig illa kan det till och med bli lägre än under åren i division 1. Det är alltså inget att hymla om längre. BoIS publik sviker. Och det gör klacken också, alltför ofta. Idag ställde den sig där klacken brukar stå - mitt på Engelska läktaren - och drog igång några ramsor i början av matchen, men sedan blev det tyst - som i graven. 


Det var glest på läktarna i mötet mot Eskilstuna.
Dagens match följde spelåret 2022:s utstakade mall. Randigt spelade bra i en halvlek - den första - men kom av sig i den andra. Ett ledningsmål föll i den 27:e minuten. Adam Egnell slog en misslyckad hörna som Eskilstunas Anton Ekeroth, trängd av Ousmane Diawara, styrde in i eget mål. Ashley Coffey kvitterade sedan för gästerna efter paus. 

BoIS hade förstås bud på fler mål. Jesper Strid, Melker Heier och Ousmane Diawara hade alla fina lägen i den första halvleken och efter halvtidsvilan kunde mycket väl Alexander Tkacz ha avgjort matchen när han spelats fri efter ett framgångsrikt förarbete på vänsterkanten av Johan Rapp och Jacob Blixt. ”Täckets” volleyavslut träffade dock en bortaförsvarare. 


Ovan nämnde Johan Rapp var tillsammans med Adam Egnell och Melker Heier de för dagen mest framstående BoISarna. 


Snart kan vi lägga säsongen 2022 till handlingarna. Två matcher återstår. Örebro borta i nästa omgång och sedan en avslutande match hemma mot Utsikten. I veckan meddelade Helsingborgs Dagblad att Linus R Olsson inte får nytt kontrakt nästa år. Trots att BoIS-bloggen anat att det skulle bli så, kändes det inte helt tillfredsställande. Det dumpas trotjänare till höger och vänster numera och snart går väl inte ens Philip Andersson säker. 



Matchfakta: BoIS - AFC Eskilstuna 1-1 (1-0). Målskyttar: 1-0, självmål (27). 1-1, Ashley Coffey (60). Publik: 1 501. Domare: Farouk Nehdi. 


BoIS lag: Amr Kaddoura - Erik Hedenquist, Philip Andersson (K), Johan Rapp - Jesper Strid (Alexander Tkacz, 70), Filip Ottosson, Adam Egnell, Edvin Dahlqvist (Jacob Blixt, 70) - Camil Jebara (Robin Dzabic, 57), Ousmane Diawara (Erik Pärsson, 57), Melker Heier.