tisdag 6 juni 2023

Favorit i repris - sent segermål gav tre poäng i Göteborg

Vårt randiga lag rosar inte marknaden på bortaplan - med ett undantag - möten mot Örgryte IS på Gamla Ullevi. Senast BoIS vann borta i Superettan var just mot de rödblå från Göteborg. Den gången avgjorde Filip Ottosson i slutminuterna. Det här tillfället var det David Edvardssons tur.

Första halvlek hade BoIS det svårt. Örgryte förde spelet. Men tack vare Amr Kaddouras gedigna målvaktsspel var det mållöst i halvtid. BoIS bästa chans hade Johan Rapp vars avslut träffade en ÖIS-försvarare och sedan i stolpen. Annars var det mest ÖIS.


I matchens andra akt kroknade hemmalaget och BoIS tog över mer och mer. Ousmane Diawara, Robin Dzabic och Melker Widell hade alla tillfällen att göra mål, men även Örgryte kunde ha avgjort efter ett ribbskott i matchens slutskede. 


Camil Jebara låg bakom anfallet som ledde till BoIS
segermål. Men orosmolnen hopar sig. Jebara kan vara
förlorad redan i sommar. Foto: Mauri Forsblom.
På övertid, när man som bäst höll på att nöja sig med oavgjort, fick Camil Jebara tag i bollen. Han tog sig förbi sin försvarare på högerkanten och levererade ett perfekt inspel till en framstormande David Edvardsson. Denne fick på en drömträff och så var allt en enda stor salighet - speciellt för firande BoIS-fans bakom det västra målet.

I ett härligt kämpande lag ska många berömmas. Amr Kaddoura är nämnd. Men även de båda inhopparna Emil Lindman och David Edvardsson bör framhållas. Den sistnämnde har som bekant haft det motigt sedan han kom till Landskrona i vintras. Men nu kanske det lossnar.


Tre poäng mot Örgryte innebar att randigt hakar på i toppen. Just nu är det bara fyra poäng upp till en direktplats till Allsvenskan. Det är inte ett så dumt slagläge inför fortsättningen.



Matchfakta: Örgryte IS - BoIS 0-1 (0-0). Målskytt: 0-1, David Edvardsson (90+3). Domare: Enzo Vesprini. Publik: 3 045.


BoIS lag:  Amr Kaddoura (K) - Johan Rapp, Alexander Tkacz (Jesper Strid, 69), Erik Hedenquist, Edvin Dahlqvist (Emil Lindman, 43)  - Melker Jonsson, Melker Widell, Robin Dzabic (Max Nilsson, 90+4) - Camil Jebara, Ousmane Diawara, Kofi Asare (David Edvardsson, 46).