måndag 25 september 2023

Storseger för damerna

Albulena Selani i duell med en motståndare.

Efter en knagglig vårsäsong har BoIS damlag hittat formen under sommaren och hösten. 6-0-segern mot Lunds BoIS på Gunnesbo Gårds idrottsplats på söndagen var åttonde matchen i rad utan förlust. Med två omgångar kvar av serien är det dessvärre för långt upp till Furulund och Fortuna i toppen av tabellen. Men en tredje plats första året i Division tre är mer än godkänt.

I bortamötet mot Lunds BoIS tog randigt ledningen omgående. Sara Hansson löpte ifrån hemmabackarna på vänsterkanten och passade in bollen centralt där en lundaförsvarare olyckligt förpassade bollen i eget mål. Därefter styrde BoIS matchen efter behag och de röd-vit-blå från Lund lyckades aldrig etablera ett eget anfallsspel. 2-0 till randigt efter de första fyrtiofem minuterna var i underkant.

Alldeles i början av den andra halvleken utökade Mimmi Persson randigts ledning till 3-0. Därmed var segern i hamn och återstoden av matchen blev en ren defilering.

Alicia Järnhäll hänger på i seriens skyttetopp. Hon sköt tre mål, men borde i ärlighetens namn ha gjort fler. Det fanns mängder av möjligheter. Även Sara Hansson och Azra Cajlakovic var ständiga orosmoment för ett hemmaförsvar som undkom med blotta förskräckelsen.

Matchfakta:  Lunds BoIS - BoIS 0-6 (0-2). Målskyttar: 0-1, självmål (10). 0-2, Alicia Järnhäll (43). 0-3, Mimmi Persson (47). 0-4, Alicia Järnhäll (53). 0-5, Sara Hansson (63). 0-6, Alicia Järnhäll (88). Domare: Omran El-Kayed. Publik: 35.

BoIS lag: Elle Hoveman, Nanna Nilsson, Mimmi Persson, Albulena Selani, Tilda Leander, Isabella Nilsson, Alicia Järnhäll, Azra Cajlakovic, Sara Hansson, Johanna Sjöström, Frida Westesson (K). Ersättare: Adela Dautovic-Rix, Alice Ekstrand, Anita Krasniqi, Ella Hjalmarsson, Sara Bengtsson.