måndag 31 juli 2023

Nytändning med Max

Billy Magnusson avsade sig tränaruppdraget och Max Mölder tog över. Det gav effekt direkt. I derbyt mot Trelleborgs FF exploderade BoIS de första tjugo minuterna och ryckte åt sig en 3-0-ledning som stod sig till slutsignalen. Aldrig förut i seriesammanhang har randigt vunnit mot TFF på Vångavallen med så stora siffror.

Det ska ärligt erkännas. Tvivlet var stort inför mötet mot Trelleborg i Superettans sextonde omgång. Inte nog med de tunga spelartappen. Nya oroande nyheter kom i veckan som gick. Mittbacken Erik Hedenquist skadade sig och blir borta i tre månader; inget muntert besked i ett läge när BoIS redan har stora mittbacksbekymmer. Dessutom meddelade tränaren Billy Magnusson att han valt att stiga åt sidan för att i fortsättningen arbeta som någon form av sportchef/manager. Men värst av allt, randigts formkurva har varit alarmerande svag sedan återstarten av Superettan - i synnerhet på bortaplan.

Straff för BoIS i klang- och jubelföreställningen i Trelleborg.
Alla dessa farhågor försvann dock all världens väg när derbyt drog i gång. BoIS var taggade till tusen anförda av nye Samuel Kotto i mittförsvaret och Melker Jonsson på platsen där han är som bäst - som balansspelare på mittfältet.

Det small nästan omgående. Adam Egnell spelade in en boll i straffområdet som Ousmane ”Oussi” Diawara missade, men istället gick bollen till en fri Melker Jonsson som gav BoIS ledningen. Ett par minuter därpå ryckte sig Oussi förbi Trelleborgs Johan Stenmark som hakade upp BoIS-centern i straffområdet. Det blev straff och frilägesutvisning, varefter Kofi Asare utökade den randiga ledningen. Ousmane Diawara såg sedan till att fastställa segersiffrorna med ett elegant avslut nere vid TFF-målvaktens vänstra stolpe.

Det spelade sedermera inte så stor roll att Samuel Kotto blev utvisad alldeles i inledningen av den andra halvleken. BoIS kontrollerade matchen och hemmalaget fick ut förvånansvärt lite av sitt bollinnehav. Sammanfattningsvis var det väl bara vid de två stolpträffarna i matchens slutskede som det osade katt hos Amr Kaddoura.

I ett randigt som sprakade som ett nyårsfyrverkeri var det förstås många som var bra. Men extra beröm till derbykungen Ousmane Diawara (som förmodligen gjorde sin allra bästa match i den randiga tröjan) och Melker Jonsson.

Matchfakta: Trelleborgs FF - BoIS 0-3 (0-3). Målskyttar: 0-1, Melker Jonsson (6). 0-2, Kofi Asare (9). 0-3, Ousmane Diawara (17). Utvisade: Johan Stenmark (7), Samuel Kotto (46). Domare: Fredrik Oppong. Publik: 1 884.

BoIS lag: Amr Kaddoura (K) - Emil Lindman (Jesper Strid, 70), Johan Rapp, Samuel Kotto (Gustaf Bruzelius, 49), Edvin Dahlqvist - Adam Egnell, Melker Jonsson, David Edvardsson (Max Nilsson, 90+1) - Kofi Asare, Ousmane Diawara, Robin Dzabic (Frederik Ihler, 70).