söndag 13 augusti 2023

Stjärnsmäll mot serieledarna

Minns ni i vintras? Jovisst, minns vi. För andra året i rad fortsatte BoIS-styret att rensa ut amatörerna som tog upp klubben i Superettan. Killarna från Skåne dög inte längre när randigt fylldes på med ”utvecklingsbara” proffs från när och fjärran. Resultatet ser vi nu; ett alltför ungt och orutinerat lag helt utan egen identitet som sjunker som en sten för varje omgång. På lördagen fick man storpisk, 1-5, mot Utsikten i Göteborg. 


Om matchen är det inte mycket att orda. Utsikten var klassen bättre än BoIS och utan Amr Kaddouras många räddningar kunde förlusten blivit större. Tyvärr hörsammade inte tränaren Max Mölder BoIS-bloggens uppmaning att ställa upp med Melker Jonsson på mittfältet. Då gick det som det gick. Egnell och Edvardsson tillsammans som centrala mittfältare håller inte. Påfundet att placera Max Nilsson i anfallet var inte heller någon snilleblixt. Nilssons rätta plats är mittfältet.


Ovanstående var bara några få av många detaljer som inte fungerade och egentligen inte har fungerat sedan sommaruppehållet. Det blev ödesdigert att sälja de två bästa spelarna (Jebara och Widell), mitt under säsongen, samtidigt som lagets rutin och stadga (Andersson, Hedenquist och Tkacz) också försvann.


Robin Dzabic var saknad i matchen mot Utsikten. Här ses
han i mötet mot GAIS i våras. Foto: Emelie Hübner.
Hade BoIS-bloggen fått bestämma skulle man naturligtvis sagt ”vänta till vintern” åt både Widell och Tkacz. Men nu är det som det är och det är bara att gnugga vidare.

Finns det några ljus i tunneln då? Ja, men de är få. Robin Dzabic och Samuel Burakowsky saknades mot Utsikten. Båda två har stundtals visat goda takter och kan vitalisera ett anfall som helt gått i stå på sistone. Sedan är det kanske dags nu att öppna den välfyllda plånboken och förstärka laget med en spelare som inte bara är ung och försäljningsbar. Se bara på Utsikten! 


Mukiibi 32 år, Randelovic 33 år, Pekalski 33 år och Westermark 31 år, Med dessa gamlingar i startelvan leder man serien.



Matchfakta: Utsiktens BK - BoIS 5-1 (3-1). Målskyttar: 1-0, Fredrik Martinsson (6). 1-1, Emil Lindman (19). 2-1, William Milovanovic (32). 3-1, Erik Westermark (33). 4-1, Lucas Hedlund (57). 5-1, Lucas Hedlund (68). Domare: Per Melin. Publik: 356.



BoIS lag: Amr Kaddoura (K) - Melker Jonsson, Samuel Kotto, Johan Rapp - Emil Lindman (Rasmus Wendt, 64), Adam Egnell, David Edvardsson (Gustaf Bruzelius, 78), Edvin Dahlqvist - Kofi Asare (Frederik Ihler, 64), Ousmane Diawara, Max Nilsson.