onsdag 20 september 2023

Femte raka segern efter skänk från domaren

Tur och otur jämnar ut sig. I mötet mot Jönköpings Södra i Superettans tjugoandra omgång tog BoIS sin femte raka seger - om man inkluderar cupsegern mot Trollhättan. Men det avgörande 2-1-målet av Robin Dzabic borde ha blåsts av för offside.

Det som såg ut som en annalkande katastrof strax efter sommaruppehållet har förvandlats till sin motsats. Med intåget av Samuel Kotto och Frederik Ihler har BoIS lyckats täppa till hålen efter spelartappen. I synnerhet Kotto går från klarhet till klarhet. Dessutom har innermittfältet, som länge såg så tunt ut, äntligen blommat ut.

Ousmane Diawara och Robin Dzabic stod för
målskyttet mot Jönköping. Foto: Mauri Forsblom.
I matchen på Stadsparksvallen började hemmalaget bäst och tog även ledningen i den tolfte minuten genom Taylor Silverholt. Sedan vaknade BoIS och tog över även om det skulle dröja till den andra halvleken innan det märktes i målprotokollet.

I den 50:e minuten sköt Ousmane Diawara 1-1 efter ett anfall där han kombinerade med Frederik Ihler och Jesper Strid. Det avgörande 2-1 målet följde tio minuter därpå när Robin Dzabic avlossade ett skott med sin vänster. Samuel Kotto, i offsideposition, skymde målvakten när han hoppade över bollen, men domarn valde att fria, trots hemmaspelarnas protester.

Jönköping låg på för en kvittering i matchens slutskede och höll så när på att kvittera, men inhopparen Sadmir Zekovics nick kunde Samuel Kotto, med en akrobatisk spark, rädda på mållinjen.

Precis som i förra matchen var nyss nämnde Kotto bäst i BoIS. Han styr spelet från sin mittbacksposition med en trygg vänsterfot och är absolut inte oäven i duellspelet. Beröm även till de båda målskyttarna, Robin Dzabic och Ousmane Diawara, som var ständiga orosmoment för hemmabackarna.

BoIS parkerar nu på Superettans femte plats. Det är sju poäng upp till Öster på kvalplatsen; ett Öster som väntar härnäst.

Matchfakta: Jönköpings Södra IF - BoIS 1-2 (1-0). Målskyttar: 1-0, Taylor Silverholt (12). 1-1, Ousmane Diawara (50). 2-1, Robin Dzabic (59). Domare: Rinon Hasani. Publik: 1 790.

BoIS lag: Amr Kaddoura (K)  - Gustaf Bruzelius, Samuel Kotto, Johan Rapp - Jesper Strid, David Edvardsson (Unai Veiga, 77), Adam Egnell, Emil Lindman (Max Nilsson, 77) - Robin Dzabic (Sam Hegdal, 89), Frederik Ihler (Kofi Asare, 61), Ousmane Diawara.