söndag 6 mars 2022

Nederlag i sista cupmatchen

BoIS orkade inte följa upp det fina spelet från Hällevik häromsistens. I mötet mot Norrby hemma i cupgruppspelets tredje omgång föll man med 1-3. Det var ett resultat som så när kunde tagit boråsarna vidare till en kvartsfinal, men nu vann IFK Göteborg gruppen tack vare fler gjorda mål.

Randigt öppnade starkt och tog ledningen i den tionde minuten sedan Erik Pärsson blivit upphakad i Norrbys straffområde. Melker Heier fick förtroendet att skjuta den efterföljande straffen och det gjorde han på bästa vis. 1-0 alltså.

I andra halvlek tog Norrby över och BoIS kom på efterkälken.
Tyvärr orkade inte BoIS att vare sig fortsätta med det fina spelet eller hålla i sin ledning. Gästerna från Borås kvitterade i den 37:e minuten och det var en signal om vad som komma skulle. I andra halvlek tappade BoIS nämligen spelet helt och hållet. Boråsarna pressade högt och var betydligt hetare i duellspelet. Att ett ledningsmål skulle komma låg i luften.

I den 63:e minuten råkade Albin Linnér fälla en spelare i Norrby. Det blev straff, vilken Christian Rubio Sivodedov gjorde 1-2 på. Ytterligare ett bortamål följde. Johan Brannefalk drog iväg ett välplacerat skott strax utanför straffområdet utom räckhåll för Amr Kaddoura. BoIS var ett slaget lag.

Dessvärre fick optimismen efter den väl genomförda matchen mot Mjällby sig en törn. Randigt är tillbaka på ruta ett. Visst är laget duktigt på att trilla boll på mittplan, men anfallet är uddlöst. Det skapas nästan inga målchanser. Enligt matchstatistiken hade Norrby 9 avslut på mål, BoIS bara 2. Det säger det mesta.

Några ord slutligen om svenska cupens nuvarande upplägg, en succé menar vissa. BoIS-bloggen är av en annan uppfattning. Allt som är speciellt med cupspel har man lyckats plocka bort. Med ett gruppspel där bara ett lag går vidare minimerar man möjligheten att det ska bli några skrällar och den där riktiga nerven infinner sig inte heller eftersom ett gruppspel ej kan ge förlängning och straffar. Även rankingen är sportsligt orättvis. Varför ska lagen i Allsvenskan ha två hemmamatcher, medan lagen i Superettan bara får en? Det känns som om Svenska Fotbollsförbundet helst inte vill att lag från lägre serier ska lyckas. Kan det bero på att dessa klubbar inte genererar lika stora intäkter som storstadslagen?

Matchfakta:  BoIS - Norrby IF 1-3 (1-1). Målskyttar: 1-0, Melker Heier (10). 1-1, Ekin Bulut (38). 1-2, Christian Rubio Sivodedov (63). 1-3, Johan Brannefalk (78). Publik: 290.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Albin Linnér (Jesper Strid 74), Viktor Wihlstrand (K), Johan Rapp, Edvin Dahlqvist (Alexander Tkacz, 59) -  Filip Ottosson, Melker Heier (Adam Egnell, 46), Emil Jönsson (Nikola Ladan, 66) - Robin Dzabic, Erik Pärsson, Camil Jebara (Ousmane Diawara, 59).