onsdag 8 mars 2023

Nyförvärven bakom segern

Ett b-betonat BoIS 4-1-besegrade divison 1-laget BK Olympic i onsdagens träningsmatch på IP. Samtliga mål gjordes av nyförvärv.

Det var en kväll när vintern hade kommit tillbaka; en kväll då våren kändes fjärran. Mången BoISare lär ha haft tankarna på träningslägret i det behagliga Marbella. Men innan dess var det alltså dags för ytterligare en träningsmatch på svensk mark, nu mot Malmölaget BK Olympic.

Randigt mönstrade en nykomponerad elva där endast Jesper Strid och Camil Jebara var kvar sedan cupmötet mot Örebro. Det visade sig fungera bra. Ändå var det bortalaget som tog ledningen tidigt i matchen efter att William Ondrejka inte riktigt skött försvarsarbetet. Utjämningen kom emellertid omgående när Kofi Asare från en vänsterposition sköt 1-1. 2-1 gjorde Max Nilsson sedan bollen gått som på ett svartvitt snöre. (BoIS-bloggen räknade till 12 randiga passningar på raken.) 3-1 följde fem minuter innan halvlek. Än en gång var det Kofi Asare som hade uppvisning på sin vänsterkant när han snurrade upp sin back och behärskat placerade bollen utom räckhåll för målvakten. BoIS avslutande 4-1-mål kom i mitten av den andra halvleken sedan Robin Dzabic skjutit på både målvakt och stolpe och Lukas Sunesson hållit sig framme på returen. (På sätt och vis en kopia av Sunessons mål i Trelleborg.)

Tränarduon Billy Magnusson och Max Mölder kunde
vara nöjda med sina adepter. Foto: Mauri Forsblom.
Oaktat målen stod Amr Kaddoura för matchens prestation när han bakifrån lyckades glidtackla Olympics Mamadou Diagne fri framför öppet mål. Alla sätt är bra utom de dåliga, brukar man säga, och det stämmer verkligen in på Amr i det här fallet.

Gav matchen i fråga några tydliga svar inför  premiären i Superettan om knappt en månad? Ja, det skulle väl möjligen vara att Melker Jonsson verkar vara tillbaka på allvar efter sina skadebekymmer.

Matchfakta:  BoIS - BK Olympic 4-1 (3-1). Målskyttar: 0-1, Amir Ayari (3). 1-1, Kofi Asare (5). 2-1, Max Nilsson (24). 3-1 Kofi Asare (39). 4-1 Lukas Sunesson (66). Domare: Arianit Abazi. Publik: 80.

BoIS lag:  Amr Kaddoura (K) -  Melker Jonsson (Erik Hedenquist, 61), Alec Brandt Erlandsson, Jacob Perelman -  Jesper Strid (Gibril Sanyang, 46), Max Nilsson, Sam Hegdal, William Ondrejka - Camil Jebara (Robin Dzabic, 46), Lukas Sunesson, Kofi Asare.