måndag 4 april 2022

Premiären - en besvikelse!

BoIS-klacken var bättre än laget denna afton.
Årets premiär av Superettan blev ingen trivsam tillställning. Det var kallt och ruggigt på läktarna, nästan höstlikt, och BoIS föll efter 1-3 mot Öster.

Vi tar det roliga först. I den 61:a minuten hann Alexander Tkacz ifatt en något för långt slagen passning ute på vänsterkanten. Han fick till ett perfekt inlägg som Erik Pärsson mötte med huvudet och BoIS första mål i Superettan 2022 var ett faktum. Härligt att Pärsson verkar vara tillbaka på allvar efter den långa kämpiga säsongen i fjol.

Vad som hände i övrigt var mest deppigt. I första halvlek hade randigt mycket boll, men utan att skapa något. I den andra var laget något hetare,  men längre än till nyss nämnda kvitteringsmål kom man aldrig. Öster var numret större och vann en välförtjänt seger.

Randig glädje efter Erik Pärssons kvittering.
Avgörandet föll tio minuter före slutsignalen då BoIS blivit alldeles för passiva i försvarsspelet och tillåtit gästerna att trilla boll nästan ända in på mållinjen. På övertid kom ytterligare ett mål och om slutresultatet är det inte så mycket att säga. 1-3 var rättvist.

Beröm i randigt till Amr Kaddoura, som med några fina reflexräddningar höll BoIS kvar i matchen.

Plus även till Philip Andersson och målskytten Erik Pärsson. Värt att notera att det fortfarande stod 1-1 när de två sistnämnda var kvar på planen. Men sedan de bytts ut försvann tyngden och rutinen och BoIS var ett lätt byte för segerjagande smålänningar.

Matchfakta: BoIS - Östers IF 1-3 (0-1). Målskyttar: 0-1, Marc Rochester Sörensen (24). 1-1, Erik Pärsson (61). 1-2, Isak Magnusson (79). 1-3, Dzenis Kozica (90+2). Publik: 2 048.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Albin Linnér, Philip Andersson (K) (Viktor Wihlstrand, 77), Johan Rapp, Alexander Tkacz - Filip Ottosson, Melker Heier, Adam Egnell - Robin Dzabic, Erik Pärsson (Ousmane Diawara, 70), Linus R Olsson (Camil Jebara, 62).