Oavgjort med en bitter eftersmak

I mötet mot Västerås SK på arenan med det gräsliga namnet Hitachi Energy Arena lyckades randigt knipa en poäng efter ett 0-0-resultat. Poängen blev dock dyrköpt då mittbacksklippan Philip Andersson drog av hälsenan.

Philip Andersson upplevde en underlig vecka med derbyseger,
födelsedag och en svår skada. Foto: Emelie Hübner.

Efter urladdningen i derbyt mot Helsingborg for BoIS till Västmanland för ett möte mot formstarka Västerås SK. Laget från gurkstaden har gått som tåget under inledningen av Superettan. Endast en förlust så här långt.

Trots detta faktum och trots att det är så lätt att inte riktigt vara på tårna efter ett framgångsrikt derby tog sig BoIS an matchen på bästa sätt.

De inledande tjugo minuterna styrde man spelet och hemmalaget fick mest jaga boll. Allteftersom förändrades dock matchbilden. Västerås bet sig fast allt högre upp på banan och spelet jämnade ut sig. Överhuvudtaget kom det att bli en mycket jämn match. Båda lagen hade sina chanser att avgöra, men båda lagen hade också storspelande målvakter. Amr Kaddoura i BoIS-målet var en levande vägg och bidrog i hög utsträckning till randigts poäng.

Med lite större effektivitet framåt kunde kanske den bärgade poängen ha varit tre. Men vare sig Melker Widell (i den första halvleken) eller Kofi Asare eller Ousmane Diawara hade turen och kylan med sig framför mål när de väl fick sina chanser.

En poäng mot Västerås är dock med beröm godkänt. Det kan inte ha varit lätt att ladda om fyra dagar efter urladdningen i derbyt. Men BoIS visade god moral och gjorde en prestation över förväntan.

Drygt tio minuter före ordinarie matchtids slut hände det som inte fick hända. Philip Andersson sjönk ihop på planen med en avsliten hälsena. Det innebär att BoIS kan behöva söka efter en ny mittback i sommar. Med Phille ur leken ser de bakre leden betydligt tunnare ut.

Matchfakta: Västerås SK - BoIS 0-0. Domare: Andreas Dufva-Johansson. Publik: 2 807.

BoIS lag:  Amr Kaddoura - Johan Rapp (David Edvardsson, 46), Melker Jonsson, Philip Andersson (K) (Adam Egnell, 80), Edvin Dahlqvist  - Melker Widell, Alexander Tkacz, Max Nilsson (Emil Lindman, 46) -  Camil Jebara, Ousmane Diawara, Kofi Asare.