söndag 22 maj 2022

1-1 mot serietvåan

BoIS tog emot serietvåan Brage i eftermiddagens möte i Superettan på Landskrona IP. Det blev en match med två ansikten. En första halvlek som gick i BoIS favör och sedan en andra halvlek där dalmasarna tog över. 1-1 slutade tillställningen och det var väl i överensstämmelse med vad som hände på planen.

Så inträffade det alltså igen. Randigt gjorde en strålande halvlek och tog ledningen efter ett avslut av Melker Heier, men när man kom ut till de sista fyrtiofem minuterna var det fina spelet som bortblåst. Brage tog över och fick till sist till en något onödig kvittering sedan Erik Hedenquist vält en grönklädd spelare över ända. Straffen satte André Reinholdsson och Hedenquist fick sitt andra gula kort och fick lämna planen.

Dalalaget kunde även ha vunnit. Med en man mindre och femton minuter kvar såg det dystert ut för BoIS. Brages Pontus Rödin blev dock en räddare i nöden sedan han tjafsat sig till en utvisning. Med tio man i båda lagen jämnade spelet ut sig och 1-1 var väl ganska rättvist.

Trots fri entré för skolungdom kom endast 1 967
åskådare till IP. Det var en liten besvikelse.
Filip Ottosson utsågs till matchens BoISare och linkade ut skadad i slutet av andra halvlek. Vi får hoppas på ett snabbt tillfrisknande. Otto behövs verkligen i derbyt mot Trelleborgs FF nästa helg.

Bra insatser också av Johan Rapp och Jesper Strid. Däremot kan man tycka att Erik Hedenquist borde lugna ner sig en smula. Visst är han en kämpe och har en tuff spelstil. (BoIS har på sätt och vis kommit igång sedan han gjorde entré i laget.) Men idag var han på tok för het. Nu väntar en andra avstängning för honom efter blott sex spelade matcher.

Matchfakta: BoIS - IK Brage 1-1 (1-0). Målskyttar: 1-0, Melker Heier (41). 1-1, André Reinholdsson (78). Utvisade: Erik Hedenquist (76). Pontus Rödin (85). Publik: 1 967. Domare: Farouk Nehdi.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Erik Hedenquist, Philip Andersson (K), Johan Rapp - Jesper Strid, Filip Ottosson (Emil Jönsson, 76), Melker Heier, Adam Egnell, Alexander Tkacz (Jacob Blixt, 53) - Robin Dzabic (Viktor Wihlstrand, 78), Linus R Olsson.