måndag 26 februari 2024

Cupknall mot Häcken!

När man som minst anade det slog BoIS till med en underbar cupknall mot regerande cupmästarna BK Häcken. 3-2 slutade dramat sedan randigt vänt ett 1-2-underläge i andra halvlek.

Inhopparen Sam Hegdal var en av många BoISare som
gjorde livet surt för de regerande cupmästarna.
Få hade väl kunnat tro att ett på försäsongen ganska svajigt BoIS skulle kunna rubba de allsvenska serietreorna, tillika regerande cupmästarna, BK Häcken. Men fotboll är en gång för alla ett oberäkneligt spel och under sker bara man tror på det.

Efter en lovande matchstart kom randigt i underläge efter en kvart. Då trodde man att det roliga var förbi. Men femton minuter senare kvitterade Robin Dzabic efter en genomskärare av Adam Egnell och man fick hopp igen; ett hopp som nästan grusades när göteborgarna ånyo tog ledningen på övertid i första halvlek. Att BoIS skulle orka komma tillbaka efter denna kalldusch kändes stört omöjligt. Detta var dock inte en kväll när något var omöjligt.

Efter paus vände randigt på steken och det var fullt rättvist. Först kvitterade Adam Egnell tio minuter in i halvleken med ett fräsande volleyskott och av bara farten satte också Victor Karlsson segermålet knappa kvarten före slutsignalen.

Häcken då? Forcerade de? Tryckte de tillbaka BoIS i matchens slutskede? Nej, den riktiga anstormningen uteblev och randigt knep en meriterande seger som på alla sätt var helt i sin ordning. Den här kvällen var BoIS det bättre laget: laget med den hetare viljan.

Att sätta någon i randigt före någon annan en kväll som denna går inte. Hela laget var bra. Från Amr i målet till Ihler i kedjan. Alla var helt enkelt underbara. Heja BoIS!

Matchfakta: BoIS - BK Häcken 3-2 (1-2). Målskyttar: 0-1, Julius Lindberg (14). 1-1, Robin Dzabic (29). 1-2, Simon Sandberg (45+2). 2-2, Adam Egnell (55). 3-2, Victor Karlsson (77) Publik: 700. Domare: Per Melin.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Emil Lindman (Max Nilsson, 27), Gustaf Bruzelius, Philip Andersson (K), Rassa Rahmani -  David Edvardsson, Adam Egnell (Max’Med Mohamed, 81), Victor Karlsson - Vincent Sundberg (Samuel Burakowsky, 82), Frederik Ihler, Robin Dzabic (Sam Hegdal, 73).