lördag 15 juni 2019

Måltorka!

Regn och åska, glest på läktarna och ett hemmalag ur form. Det kändes som om det skulle kunna gå riktigt illa när BoIS fick besök av serieledarna Skövde på lördagseftermiddagen. Men randigt tog sig samman och fick med sig ett 0-0-resultat. Fortfarande är det dock väldigt dåligt ställt med målfabrikationen.

Efter genomklappningen i DM mot Lödde i veckan var det nu dags för BoIS att ta sig an Skövde AIK - innan match serieledare i Division 1 Södra. I hemmalaget fick Kevin Alin och Patrick Nwadike chansen från start, eftersom Amr Kaddoura och Viktor Wihlstrand båda var avstängda efter utvisningarna mot Ljungskile förra helgen. Annars mönstrade randigt ordinarie lag.

Spelet i den första halvleken var jämnt, men med väldigt få målchanser. Jacob Ondrejka kom loss på sin vänsterkant och frispelade Sumar Almadjed, men hans skott täcktes av Skövdebackar. Robin Hofsö blev även han frispelad. Men fri framför Skövdemålet fick han inte riktigt till sin nick. Hofsö fick tyvärr bytas ut minuterna innan halvlek sedan han fått en smäll mot höften.

Matchens sista 45 minuter var det spel mot ett mål. BoIS tog över helt och hållet och Skövde fick bara försvara sig. Faktum är att västgötalaget inte alls såg ut som ett topplag. På 90 minuter lyckades de inte skapa ett enda bra läge och de fåtaliga tillfällen då de tog sig fram till BoIS straffområde blev de enkelt avväpnade av de utmärkt spelande mittbackarna Patrick Nwadike (vikarien som helt korrekt utsågs till dagens bäste hemmaspelare) och Philip Andersson.

I normala fall - med ett målskytte som fungerar - borde BoIS alltså ha vunnit den här matchen. Men nu blev det ”bara” 0-0. Närmast att näta i andra halvlek var Kevin Jensen som i ett bra läge sköt bollen över samt Jonathan Asp, vars frispark smet strax utanför Skövdemålvaktens vänstra stolpe.

Efter tretton omgångar av Division 1 Södra parkerar BoIS just nu på en åttonde plats. Tretton mål har det blivit. Det är näst sämst av alla lag. (Bara Lunds BK är sämre.) Men å andra sidan är randigts försvar urstarkt. Tio mål har släppts in. Det är bäst i hela serien.

Matchfakta: BoIS - Skövde AIK 0-0. Publik: 1 099.

BoIS lag: Kevin Alin - Dennis Olofsson, Philip Andersson, Patrick Nwadike, Jonathan Asp - Måns Ekvall, Igor Arsenijevic (Filip Olsson, 53), Sumar Almadjed -  Kevin Jensen (Hampus Ferhm, 85), Robin Hofsö (Linus R Olsson, 41), Jacob Ondrejka.