fredag 2 juni 2023

Asare poängfixare i slutminuterna

Inhopparen Kofi Asare räddade en poäng åt BoIS när han gjorde 1-1 bara några få minuter innan slutsignalen i mötet mot Trelleborgs FF. Sett till spel och målchanser var det dock en match som randigt borde ha vunnit.

Femte mötet mellan BoIS - TFF sedan randigts återkomst
till Superettan. Trelleborg har ännu inte lyckats vinna.
De första trettio minuterna var spelet enbart förlagt till TFF:s planhalva. Camil Jebara, Lukas Sunesson och Edvin Dahlqvist hade alla möjligheter att ge BoIS ledningen, men skärpan var inte den rätta. Istället tog matchen en annan vändning. I en av få TFF-omställningar slog Felix Hörberg ett perfekt inlägg från högerkanten som Haris Brkic mötte med pannan och så var det 0-1.

Efter Trelleborgs ledningsmål kom randigt av sig och 0-1 stod sig till halvtidsvilan.

I avstängde Ousmane Diawaras frånvaro kändes BoIS-anfallet något klent. Det skulle dock bli bättre tryck framåt när Kofi Asare byttes in i den andra halvleken och började att röra om i grytan. Likväl var det en kväll då det kändes som om BoIS skulle lämna IP tomhänta. Inte heller Asare satte chanserna han fick.

Men så äntligen, tre minuter innan ordinarie matchtid runnit ut, tog Jesper Strid en löpning inåt planen på Trelleborgs planhalva. Han passade bollen till Camil Jebara som fick till en något för hög väggpassning till Asare. Men den sistnämnde fick kontroll på bollen och drog på med en halvvolley precis innanför stolpen. Det var kvitterat.

Alexander Tkacz, som fortsätter att vikariera som mittback, utsågs till matchens BoISare och visst ”Täcket” gjorde det bra utifrån sina förutsättningar. Ändå misstänker BoIS-bloggen att Billy Magnusson bereder väg för en ny central försvarare i sommar. Att den danske backen, nyförvärvet Jacob Perelman, plötsligt lämnar tyder på det.

Matchfakta: BoIS - Trelleborgs FF 1-1 (0-1). Målskyttar: 0-1, Haris Brkic (39). 1-1, Kofi Asare (87). Domare: Magnus Lindgren. Publik: 2 452.

BoIS lag:  Amr Kaddoura (K) - Johan Rapp, Alexander Tkacz (Jesper Strid, 79), Erik Hedenquist, Edvin Dahlqvist (Emil Lindman, 66)  - Melker Jonsson (Adam Egnell, 79), David Edvardsson (Max Nilsson, 66), Melker Widell  - Camil Jebara, Lukas Sunesson (Kofi Asare, 57),  Robin Dzabic.