tisdag 18 oktober 2022

Seger efter mål av Melker Heier

Vädrets makter är verkligen inte med BoIS den här hösten. För fjärde hemmamatchen i rad föll regnet över IP. Men trots det blev det även den fjärde raka hemmasegern. Bottenkrigande Västerås betvingades med 1-0 efter ett mål av Melker Heier. 


.....och höstmörkret sänkte sig över Landskrona IP.
Camil Jebara kombinerade med Jesper Strid på högerkanten och löpte sig fri från sin bevakning innan han avslutade. Skottet träffade en försvarare i Västerås, men på returen höll sig Melker Heier framme. Han fick tid på sig att lägga bollen tillrätta innan han sköt ett lågt högerskott utom räckhåll för Anton Fagerström i bortaburen. Målet föll i den 41:a minuten och kom att bli matchens enda. Heier höll dock på att bli tvåmålsskytt. Tidigt i den andra halvleken tog han sig fram på vänsterkanten och avlossade en tåpaj som träffade stolpen.


Efter en strålande randig första halvek tog de för dagen vinrödsvarta västeråsarna över det mesta av spelet i den andra och BoIS fick mest inrikta sig på försvar. Det höll hela vägen, utan att det hettade till på allvar framför Amr Kaddoura i hemmamålet.


Segern innebär att randigt spelat in 39 poäng det här året och med tre omgångar kvar ligger fjolårets notering, 44, inom räckhåll. Det kan alltså bli så att BoIS gör en ännu bättre säsong i Superettan i år än i fjol. I sådant fall, en bedrift! Mycket bra jobbat av herrar Magnusson och Mölder att få ihop ett såpass slagkraftigt lag efter många tunga spelartapp. Det här trodde man sannerligen inte i våras.


På lördag är det dags för ännu en hemmamatch, då AFC Eskilstuna kommer på besök. Törs man hoppas på lite solsken till dess? 


Matchfakta: BoIS - Västerås SK FK 1-0 (1-0). Målskytt: Melker Heier (41). Publik: 3 043. Domare: Per Melin.


BoIS lag: Amr Kaddoura - Viktor Wihlstrand, Philip Andersson (K), Johan Rapp - Jesper Strid (Alexander Tkacz, 65), Filip Ottosson, Adam Egnell, Edvin Dahlqvist (Jacob Blixt, 81) - Camil Jebara (Albin Linnér, 90+2), Ousmane Diawara (Linus R Olsson, 65), Melker Heier.