lördag 20 november 2021

Olsson & Olsson segerskyttar i årets sista hemmamatch

Årets sista hemmamatch mot Vasalund slutade med seger, 3-1, för randigt. Matchvinnare blev de båda Olssonpågarna, Filip och Linus. Den förstnämnde passade på att göra årets drömmål när han i den första halvleken gav BoIS ledningen med en klockren volley.

Inför matchen hoppades man att BoIS skulle avsluta en säsong, som i huvudsak varit positiv, på ett snyggt sätt. Det gällde alltså att bryta förlustsviten och få ett fint avslut inför hemmapubliken.

De 1 529 åskådarna, som infunnit sig i höstrusket, fick lön för mödan. I den trettionde minuten slog Jacob Blixt ett inlägg från vänster som en av Vasalunds mittbackar rensade undan. Men bollen hamnade framför Filip Olssons fötter och han fick till en perfekt volleyträff som for upp i det högra krysset. Den minnesgode kan säkert erinra sig att det just var Filip Olsson som låg bakom årets vackraste mål både i fjol och år 2019. Nu gjorde han det igen.

Arton minuter in i den andra halveken när Vasalund skaffat sig ett visst spelövertag och randigt mest börjat bevaka sin ledning spelade Camil Jebara in bollen i straffområdet till en framstormande Johan Rapp. Anfallet stoppades av Vasalunds försvar, men Kevin Jensen fångade upp bollen och passade till en fri Linus R Olsson som gjorde 2-0. Av bara farten avslutade Linus även med ett 3-0-mål. Johan Rapp slog ett inlägg från höger som Robin Hofsö mötte, men hans avslut träffade ribban. Från en snäv vinkel kunde dock Olsson slå in returen.

Det börjar bli en trevlig ovana för Filip Olsson
att göra tjusiga mål. Foto: Posterlach.
Linus R Olssons båda fullträffar innebar att han nu är uppe i åtta mål. Det ger vid handen att han med största sannolikhet blir randigts interna skytteligavinnare - för tredje året i rad dessutom. Det är starkt gjort med tanke på att han fick hela sommaren spolierad av skador.

I matchens slutskede reducerade gästerna från Stockholm till 3-1. Resultatet var dock dödsstöten för dem. Kommande säsong får Vasalund inrikta sig på spel i Division 1.

I Superettans sista omgång ska BoIS möta Eskilstuna på bortaplan. I teorin finns fortfarande en möjlighet att nå den där kvalplatsen. Men i praktiken är det omöjligt. Randigt skulle behöva vinna en utklassningsseger samtidigt som Helsingborg blir krossade i sin hemmamatch mot Västerås. Tretton mål är tyvärr för mycket att hämta in.

Matchfakta: BoIS - Vasalunds IF 3-1 (1-0). Målskyttar: 1-0, Filip Olsson (30). 2-0, Linus R Olsson (63). 3-0, Linus R Olsson (81). 3-1, Gabriel Elias Ersoy (89). Publik: 1 529.

BoIS lag: Svante Hildeman - Johan Rapp, Andreas Murbeck, Viktor Wihlstrand (K), Jacob Blixt (Alexander Tkacz, 46) -  Filip Ottosson, Filip Olsson (Allen Smajic, 71), Emil Jönsson (Måns Ekvall, 87) - Camil Jebara (Nicklas Nielsen, 87) , Linus R Olsson, Kevin Jensen (Robin Hofsö, 65).