söndag 12 november 2023

Förlust mot ÖIS - BoIS sjua i serien och tvåa i Skåne!

Årets sista match firades lite extra av BoIS-klacken.
Inte heller i Superettans avslutande omgång lyckades BoIS vända senhöstens negativa trend. Bottenlaget Örgryte 2-1-besegrade di randige efter en ryckig match som bröts en halvtimme efter ett inkastat knallskott från bortasupportrarna.

Någon slags uppryckning var det väl trots allt. Efter bottennappet i Örebro förra helgen öppnade BoIS bra. I den 18:e minuten väggspelade Kofi Asare och Robin Dzabic varefter den sistnämnde elegant sköt 1-0. Glädjen blev emellertid kortvarig. Ett misstag av Gustaf Bruzelius bäddade för en rödblå omställning och Kevin Holmén kunde kvittera. Vid firandet av 1-1-målet kastade någon i bortaklacken ett knallskott, vilket föranledde domaren Rinon Hasani att avbryta matchen. Det skulle dröja en halvtimme innan den kom igång igen och efter avbrottet hittade BoIS inte tillbaka till spelet man hade i inledningen.

I andra halvlek var matchen jämn, men det var Örgryte som hade den hetare viljan. Tjugo minuter före ordinarie matchtids slut kom avgörandet när Daniel Paulson sköt ett skott strax utanför straffområdet utom räckhåll för Amr Kaddoura. BoIS gjorde ett försök till forcering i slutskedet, men det ville sig inte. Örgryte kunde hålla undan och lyckades därmed ta sig upp till en kvalplats.

Efter matchen var irritationen stor hos många BoIS-supportrar. I viss mån förståeligt, eftersom säsongsavslutningen var svag. En seger på de åtta senaste matcherna ska jämföras med avslutningen i fjol, då det var precis tvärtom. (Sju raka utan förlust de sista omgångarna.)

Likväl lär många så småningom komma till insikt om att spelåret 2023 ändå var en fullt godkänd säsong. Lägg därtill att BoIS faktiskt är tvåa i Skåne igen, något vi inte varit sedan 1988.

Matchfakta: BoIS - Örgryte IS 1-2 (1-1). Målskyttar: 1-0, Robin Dzabic (18). 1-1, Kevin Holmén  (29). 1-2, Daniel Paulson (71). Domare: Rinon Hasani. Publik: 2 114.

BoIS lag: Amr Kaddoura (K) - Gustaf Bruzelius, Samuel Kotto, Melker Jonsson - Jesper Strid (Rasmus Wendt, 80), Adam Egnell (Max Nilsson, 75), David Edvardsson, Robin Dzabic (Sam Hegdal, 75), Emil Lindman (Edvin Dahlqvist, 39) - Kofi Asare, Ousmane Diawara (Frederik Ihler, 80).