Fjärde raka utan förlust efter 1-1 mot Brage

Rassa Rahmani, utvisad, och Robin Dzabic, målskytt, var
två randiga förgrundsgestalter i det oavgjorda mötet på
Borlänge Energi Arena. Foto: Mauri Forsblom.
BoIS spelade 1-1 mot formstarka IK Brage i söndagens match på Borlänge Energi Arena.

Det oavgjorda resultatet innebär att man fortfarande är obesegrade fyra omgångar in i Superettan och att randigt, på målskillnad, ännu är kvar på seriens första plats.

I mötet mot de grönvita från Borlänge kom BoIS till spel utan mittbacksklippan Gustaf Bruzelius. Han ersattes av Melker Jonsson, som gjorde sin första match i årets serie. Annars var det samma uppställning som mot Oddevold.

Det hann inte gå många minuter innan randigt tog ledningen. Efter ett snabbt anfall spelade Vincent Sundberg in bollen från sin högerkant till David Edvardsson som sköt. Skottet träffade ett par Brageben innan det letade sig fram till Robin Dzabic som nätade. Dzabic hade chansen att göra ytterligare ett mål då han drog till med sin vänster strax utanför straffområdet, men detta tillfälle stod hemmamålvakten i vägen.

Därefter började Brage dominera alltmer av spelet. En ribbträff och ett par situationer med kalabalik i BoIS straffområde var det närmaste man kom en kvittering innan halvlek. Utjämning blev det istället i den 52:a minuten då hemmalagets Henry Sletsjøe nickade in 1-1.

Återstoden av den andra halvleken gick huvudsakligen i Brages favör och laget hade flera chanser att avgöra. Men även BoIS hade sina möjligheter. Allra närmast ett mål var Vincent Sundberg vars avslut dock räddades av Brages burväktare Viktor Frodig.

På övertid drog vänsterförsvararen Rassa Rahmani på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Därmed är han avstängd i nästa omgång. Rahmani gjorde annars en utmärkt insats liksom hela BoIS-försvaret. Att Gustaf Bruzelius saknades märktes väl mest i det offensiva spelet. Melker Jonsson visade verkligen att även han kan vara en man för startelvan.

BoIS nästa nöt att knäcka är ännu obesegrade Utsiktens BK som väntar på IP på lördag. Det blir en tuff uppgift. Göteborgarna vann som bekant båda mötena i fjol.

Matchfakta: IK Brage - BoIS 1-1 (0-1). Målskyttar: 0-1, Robin Dzabic (7). 1-1, Henry Sletsjøe (52). Domare: Farouk Nehdi. Publik: 2 022.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Max Nilsson, Melker Jonsson (Erik Hedenquist, 81), Philip Andersson (K), Rassa Rahmani (utv, 90+3) -  David Edvardsson, Adam Egnell (Victor Karlsson, 62), Robin Dzabic - Vincent Sundberg (Jesper Strid, 75), Frederik Ihler (Filip Sachpekidis, 66), Kofi Asare (Victor Karlsson, 66).