söndag 5 juli 2020

Svårförklarlig genomklappning


Det som man inte trodde var möjligt skedde ännu en gång. Med kvarten kvar rasade BoIS samman som ett korthus och tappade en säker 4-1-ledning. Det innebar att kusinerna från Lund kunde ta en poäng med sig hem i derbyt som slutade 4-4.
Att Krubban aldrig tar poäng i Landskrona brukar vara lika säkert som amen i Lunds domkyrka. Men alla sviter är till för att brytas och i det tionde försöket åstadkom di gule en mirakelvändning. Det räckte visserligen inte till en seger, men att ta fatt tre mål måste kännas som en sådan.
Billy Magnusson får gnugga försvarsspel med sina spelare
kommande vecka. Foto: Ulf Bjarke
Vad gäller BoIS kan man verkligen fråga sig vad som har hänt med fjolårets stabila defensiv. Åtta insläppta på hemmaplan de två senaste matcherna och sex av målen i matchernas slutskede. Det låter som om laget tappat flera försvarare, att många nyckelspelare går skadade och att tränarna lanserat en ny spelmodell. Men så är inte fallet. Det är bara skadade Amr Kaddoura som är borta; ett tapp som säkert påverkar. Calle Lindell kan dock inte lastas för målen som föll denna match. Däremot tycks det vara si och så med kommunikationen mellan honom och backlinjen. 

Det som inte alls är bra, anser BoIS-bloggen, är att det ändras uppställningar för mycket. När det matchas tätt är det vettigt att rotera förstås, men just nu bytas det alltför ofta. BoIS trippelskifte i dagens match vid ställningen 4-2, när de utmärkta ytterbackarna Alexander Tkacz och Patrick Nwadike gick ut, var svårbegripligt.

För övrigt var Tkacz och Nwadike, tillsammans med Linus R Olsson, bäst i ett hemmalag som stundtals spelade ut Lunds BK. Men en fotbollsmatch varar som bekant i 90 minuter, inte i 75.  

BoIS mål: 1-0. Från vänster spelade Alexander Tkacz in bollen till en trängd Linus R Olsson som skarvade in den via marken.

2-1. Patrick Nwadike tog sig runt sin försvarare på högerkanten och blev upphakad. Den efterföljande straffen satte Linus R Olsson. (Linus är inne i ett fenomenalt målstim just nu. Åtta mål på fyra matcher.)

3-1. Patrick Nwadike bröt ett uppspel från en lundaförsvarare, tog sig in i straffområdet och avlossade ett välplacerat skott till vänster om målvakten.

4-1. Robin Hofsö nickade ner ett inlägg till Linus R Olsson, som inte nådde bollen. Det gjorde däremot Viktor Wihlstrand som med kraft dundrade dit den.

Allt det andra som hände sedan spolar vi. Nästa omgång styr BoIS kosan till Östergötland. Nykomlingen Motala väntar.

Matchfakta:  BoIS - Lunds BK 4-4 (3-1). Målskyttar: 1-0, Linus R Olsson (19). 1-1, Jesper Rindmo (26). 2-1, Linus R Olsson (34). 3-1, Patrick Nwadike (40). 4-1, Viktor Wihlstrand (68). 4-2, Jesper Rindmo (77). 4-3, Gustav Hillstedt (86). 4-4, Jesper Möller (87). Publik: -.

BoIS lag: Calle Lindell -  Patrick Nwadike (William Kvist, 79), Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz (Jonathan Asp, 79) - Passi Prudence (Måns Ekvall, 87), Filip Olsson (Emil Jönsson, 79), Sumar Almadjed - Hampus Ferhm (Dennis Olofsson, 65), Robin Hofsö , Linus R Olsson.