lördag 23 september 2023

Nära tre poäng mot Öster

Spöket Öster fortsätter att gäcka BoIS. Inte en enda randig seger i seriesammanhang sedan 2012.  I mötet på IP på lördagen var det dock närmare än på länge. Först i den 88:e minuten kunde smålänningarna kvittera till 2-2, vilket också blev matchens slutresultat.


Jesper Strid, David Edvardsson och Adam
Egnell håller Östers anfall under uppsikt.
Man kań inte låta bli att irritera sig en smula. Innan matchen hade randigt sju poäng upp till Öster. Efter Adam Egnells 2-1-skott knappa kvarten in i den andra halvleken var det bara fyra. BoIS hade häng på kvalplatsen - på allvar. Visserligen har det väl knappast varit en känsla man haft det här året - att det skulle bli toppstrid, i synnerhet inte efter svackan i somras. Men när möjligheten fanns, ja, då började man förstås hoppas. 


Annars finns väl egentligen inget att invända mot resultatet. Det var en jämn match, där spelet böljade fram och tillbaka och de båda lagen hade flera målchanser. I BoIS gäller det främst Frederik Ihler, som i den första halvleken bommade ett par frilägen.
  I övrigt gjorde han en bra match. Sommarförvärvet rev och slet i spelet utan boll och gjorde sig ofta spelbar. Faktum är att det märktes förvånansvärt lite att Ousmane Diawara var avstängd. Även Kofi Asare och Robin Dzabic gjorde habila anfallsinsatser, fastän den sistnämnde kroknade i matchens slutskede. Max Mölder borde möjligen ha nyttjat några till av sina inhoppare.


På övertid fick en av dessa avbytare, spanske Unai Veiga, göra sin debut på IP. Det var Veigas andra raka inhopp. Fortfarande har han dock spelat så lite att det är svårt att veta vad han går för. Klart är att det är en stadig pjäs, men ännu har man inte märkt något av den där självklara spanska tekniken.


I veckan väntar bortamöte mot jumbon Skövde i Skaraborg. Det ser på pappret ut som tre poäng. Men en varning måste utfärdas. Bottenlaget  är på gång. 5-1 mot Östersund i senaste matchen tyder på att de har börjat ta sig samman.



Matchfakta: BoIS - Östers IF 2-2 (1-1). Målskyttar: 0-1, Jesper Jonasson Westermark (15). 1-1, Kofi Asare (32). 2-1, Adam Egnell (58). 2-2, Adam Herdonsson (88). Domare: Jasmin Svraka. Publik: 2 161.


BoIS lag: Amr Kaddoura (K)  - Melker Jonsson, Samuel Kotto, Johan Rapp - Jesper Strid, David Edvardsson (Unai Veiga, 90+4), Adam Egnell (Max Nilsson, 80), Edvin Dahlqvist - Robin Dzabic, Frederik Ihler, Kofi Asare.