torsdag 24 augusti 2023

Bekväm cuptriumf

På förhand kändes mötet mot topplaget i Divison 1 Södra, FC Trollhättan, som en besvärlig uppgift. Men BoIS höll skärpan uppe och besegrade västgötarna med klara 4-0. Det innebär att spel i Svenska Cupens gruppspel är säkrat nästa vårvinter.

Första halvtimmen var jämn med ett visst övertag för randigt. Men när David Edvardsson med ett välriktat skott gav BoIS ledningen föll hemmalaget samman. Matchens andra halva var det bara ett lag på planen.

Det danska nyförvärvet Frederik Ihler gjorde 2-0 strax efter paus - hans första mål i randigt. Därefter visades Trollhättans Montagna ut efter en ful tackling mot Ousmane Diawara. Oussi själv utökade BoIS ledning till 3-0 innan inhopparen Kofi Asare avslutade målskyttet tio minuter före ordinarie matchtids slut. BoIS-anfallet hade sedan ett par vassa målchanser till, men segersiffrorna stannade vid 4-0.

Efter en svag återstart efter sommaren verkar det nu som BoIS så sakteliga har kommit igång. David Edvardsson i synnerhet har funnit formen efter en mindre lyckad vårsäsong.

Matchfakta: FC Trollhättan - BoIS 0-4 (0-1). Målskyttar: 0-1, David Edvardsson (36). 0-2, Frederik Ihler (46). 0-3, Ousmane Diawara (61). 0-4, Kofi Asare (81). Domare: Fikret Buqa. Publik: 503.

BoIS lag: Amr Kaddoura (K) - Gustaf Bruzelius, Samuel Kotto, Johan Rapp (Emil Lindman, 82) - Jesper Strid, David Edvardsson (Sam Hegdal, 68), Max Nilsson, Edvin Dahlqvist (Vincent Sundberg, 68) - Rasmus Wendt, Frederik Ihler (Xavier Odhiambo, 72), Ousmane Diawara (Kofi Asare, 68).