lördag 28 maj 2022

Ännu en förlorad seger!

Tack för stödet, klacken! Det gjorde ni bra.
Trelleborgs FF och BoIS spelade 1-1 i derbyt på Vångavallen i Superettans tionde omgång. Matchen såg ut att sluta med en randig seger, men hemmalagets Isak Jönsson kvitterade i slutminuten.

Det blev den sjunde raka matchen utan förlust och den fjärde oavgjorda i rad, men samtidigt ännu en förlorad seger i det absoluta slutskedet av en match. Det hade kunnat bli en festlig avslutning på vårsäsongen. Istället blev det mest mungipor ner. BoIS har tyvärr skaffat sig en otrevlig vana att inte kunna knyta till säcken.

Första halvlek var inget att skriva hem om till mamma. Inget skönspel således, men säkerligen bidrog blåsten till det. Strax innan paus drog Viktor Wihlstrand på sig en straff sedan han fällt Trelleborgs Nicolas Mortensen. Hemmalagets Mohammed Saeid stegade fram och placerade bollen intill Amr Kaddouras vänstra stolpe, fast dit nådde BoIS-målvakten som följaktligen räddade.

I ett försök att få bättre spets framåt bytte Billy Magnusson ut Robin Dzabic i paus och satte in Erik Pärsson. Det blev en lyckad förändring. I den 68:e minuten startade Pärsson själv en kontring från egen planhalva. Trelleborgsbackar löpte med och lyckades bryta, men inte bättre än att bollen nådde Linus R Olsson som hittade tillbaka till Erik. Pärsson rundade Kasper Kristensen i hemmamålet och gjorde 0-1.

Trelleborg tryckte på för en kvittering hela den sista kvarten, men det såg ut som om BoIS skulle hålla undan. Det fanns till och med en möjlighet att utöka ledningen när Edvin Dahlqvist, Jacob Blixt och Linus R Olsson stormade fram i en omställning. Linus avslutande nick, på Blixts inlägg, gick tyvärr utanför. Istället fick Trelleborg sista ordet och tillställningen slutade 1-1.

Amr Kaddoura, Philip Andersson, Jacob Blixt och inhoppande Erik Pärsson var toppar i dagens randiga lag. Beröm också till tillresta BoIS-supportrar som satte färg på derbyt.

Matchfakta: Trelleborgs FF - BoIS 1-1 (0-0). Målskyttar: 0-1, Erik Pärsson (67). 1-1, Isak Jönsson (90). Publik: 1 451. Domare: Richard Sundell.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Johan Rapp, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand - Jesper Strid (Edvin Dahlqvist, 63), Filip Ottosson, Melker Heier, Adam Egnell (Emil Jönsson, 75), Jacob Blixt - Robin Dzabic (Erik Pärsson, 46), Linus R Olsson (Viktor Ekblom, 90+1).