lördag 8 oktober 2022

Remi mot serietrean

Öster och BoIS delade broderligt på poängen i 0-0-mötet lagen emellan på Visma Arena i Växjö i Superettans 26:e omgång.

Första halvlek var ett riktigt sömnpiller. Spel på mittplan, lågt tempo och nästan inga målchanser alls. Bjuder randigt på sådan fotboll framöver, så lär det bli svårt att locka tillbaka förlorade åskådare till IP.

Johan Rapp stod för ännu en fin försvarsinsats.
Skönt nog blev det bättre efter halvtidsvilan. Öster började att trycka på för ett ledningsmål och matchen tände till. Anfallaren Jesper Westermark hade ett par farliga nickar, men därefter stack BoIS upp. I den 62:a minuten fick Adam Egnell en möjlighet sedan Edvin Dahlqvist och Melker Heier kombinerat skickligt på vänsterkanten, men skottet gick rakt på Östers målvakt Mathias Nilsson. Kort därefter fick Melker Heier randigts absolut bästa målchans när han på en nickpassning från Erik Hedenquist sköt bollen över mål i ett läge när hemmamålvakten blivit bortspelad.

Tio minuter före ordinarie matchtids slut erhöll Erik Hedenquist sitt andra gula kort och visades av planen. Med en man mer var det förstås hemmalaget som tryckte på för ett ledningsmål, men det var BoIS som skapade de bästa lägena. Först lyckades inhopparen Ousmane Diawara ta sig igenom Österförsvaret nästan på egen hand. Sedan öppnades en ännu bättre möjlighet för Diawara när han och randigts andre inhoppare Linus R Olsson i en omställning lämnades fria på en tom Österplanhalva. Tyvärr var kommunikationen mellan de båda anfallarna inte den allra bästa, så Diawara lyckades med konststycket att springa in i Olsson.

I randigt gjorde Amr Kaddoura ännu en stabil insats mellan stolparna. Dessutom fortsatte Edvin Dahlqvist att imponera på sin vänsterkant liksom Johan Rapp i backlinjen. Taktiskt sett genomförde BoIS en utmärkt defensiv insats, men det var väl lite si och så med prestationerna framåt. Hur som helst, en poäng borta mot serietrean är klart godkänt.

Matchfakta: Östers IF - BoIS 0-0. Publik: 2 615. Utvisad: Erik Hedenquist (79). Domare: Martin Strömbergsson.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Erik Hedenquist, Philip Andersson (K), Johan Rapp - Jesper Strid, Filip Ottosson, Adam Egnell, Edvin Dahlqvist - Camil Jebara (Linus R Olsson, 62), Erik Pärsson (Ousmane Diawara, 62), Melker Heier (Viktor Wihlstrand, 82).