söndag 6 augusti 2023

Underkänt!

Var derbyt i Trelleborg ett lyckligt undantag? Frågan infinner sig efter BoIS plattmatch mot Östersund på lördagen. Med Max Mölder vid rodret fick laget precis den nytändning som tränarbyten ofta ger, men det varade bara en match. Mot Östersund såg laget ännu en gång oroväckande svagt ut.


BoIS-bloggen brukar tjata om att Melker Jonsson måste spela på mittfältet. I randigt anno 2023 är han absolut nödvändig på den positionen. Laget har hittills tagit sex segrar i årets Superettan. I samtliga har Jonsson spelat som balansspelare på mitten. Utan Jonsson på den positionen har BoIS inte vunnit en enda match. Mittfältet blir för lättviktigt och har svårt för att erövra bollen från motståndarna.


Edvin Dahlqvist var en av få BoISare som kom undan med
äran i behåll. Foto: Mauri Forsblom.
Nu är inte Jonssons felaktiga positionering - han spelade alltså mittback - den enda förklaringen till den märkligt svaga insatsen mot Östersund. Som tidigare sagts, så är BoIS trupp alldeles för grön. Det saknas rutinerade rävar och riktiga pappor i laget. Då blir det med automatik svajiga insatser.

Med drygt tjugo minuter kvar byttes nye dansken Frederik Ihler in när BoIS jagade kvittering.

Han fick inte mycket uträttat. Å andra sidan fick han få bollar att arbeta med och han var på intet vis sämre än övriga BoIS-anfallare vilka samtliga var plågsamt uddlösa. 


Känslan i nuläget är att BoIS värvat illa. Under Erik Edman (sportchefen som försvann) hämtades sju killar in. Tre av dessa är redan borta. Och av sommarvärvningarna har ingen ännu övertygat. 


I nästa omgång väntar serieledande Utsikten i Göteborg. I den matchen är Samuel Kotto tillbaka efter sin avstängning. Det ger det goda med sig att Melker Jonsson åter kan flytta upp på mittfältet. Men om det räcker till poäng är tveksamt. Göteborgarna ångar på mot Allsvenskan, medan BoIS får blicka neråt i tabellen. Fler magplask, som mot Östersund och Eskilstuna, har man knappast råd med.



Matchfakta: BoIS - Östersunds FK 0-1 (0-0). Målskytt: 0-1, Myroslav Mazur (64). Domare: Richard Sundell. Publik: 1 570.


BoIS lag: Amr Kaddoura (K) - Melker Jonsson, Gustaf Bruzelius (Sam Hegdal, 81), Johan Rapp - Emil Lindman (Jesper Strid, 71), Adam Egnell, David Edvardsson (Max Nilsson, 81), Edvin Dahlqvist - Kofi Asare, Ousmane Diawara, Rasmus Wendt (Frederik Ihler, 67).