tisdag 19 oktober 2021

Hoppet om Allsvenskan lever efter 2-0 mot Jönköping

Regn, regn och mera regn. För tredje matchen i rad fick BoIS spela seriefotboll när hösten visade sig från sämsta sida. Men i mötet mot Jönköpings Södra på Landskrona IP var vädret inte av någon betydelse. BoIS vann med 2-0 och fortsätter därmed att hänga med i Superettans toppstrid i jakt på allsvenskt kval.

Äntligen var det dags för BoIS att mönstra ett någorlunda ordinarie gäng igen. Tillbaka på mittfältet inför kvällens match var mittfältsgeneralen Sumar Almadjed (som dock fick utgå i halvlek) samt löpstarke Filip Olsson. Det märktes omgående. Från mittplanen tog randigt tidigt kontroll över bollinnehavet och sakta men säkert trycktes Jönköping tillbaka i försvarspositioner.

Hela 3 904 åskådare var på plats på IP.
Det är årets hittills bästa publiksiffra.
I den 22:a minuten ringde det. Melker Heier spelade fram till Kevin Jensen i skottposition strax utanför straffområdet och Kevin fyrade av. Bollen for in just invid Jönköpings målvakts högra stolpe. Drygt tio minuter innan halvtidsvilan kunde Linus R Olsson ha utökat BoIS ledning när han fri framför Jönköpings mål chippade bollen över Frank Pettersson i bortaburen, men försvarare hann emellan innan bollen gick över mållinjen.

De sista fyrtiofem minuterna blev onödigt spännande. Jönköping låg på för en kvittering och hade flera målchanser som nog borde ha resulterat. Men även BoIS hade möjligheter. Sju minuter före ordinarie matchtids slut hittade dock inhopparen Jacob Blixt Linus R Olsson med en djupledspassning och från sitt vänsterläge dödade Linus matchen med ett perfekt avslut till höger om målvakten.

Som nämnts i ingressen. BoIS fortsätter att hänga med i toppstriden. Dessvärre orkade inte Falkenberg rubba Helsingborgs IF, så det är fortfarande två poäng upp till kval. Men ännu finns chansen.

Efter kvällens match kan vi konstatera att randigt gör en fullständigt makalös säsong på hemmaplan. Tio segrar, två oavgjorda och bara en förlust så här långt. Det är verkligen synd att inte bortaspelet fungerat på samma sätt.

Matchfakta: BoIS - Jönköpings Södra IF 2-0 (1-0). Målskyttar: 1-0, Kevin Jensen (22). 2-0,  Linus R Olsson (83). Publik: 3 904.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Johan Rapp,  Andreas Murbeck, Philip Andersson (K), Jonathan Asp (Hampus Ferhm 90+3) -  Sumar Almadjed (Måns Ekvall, 46), Melker Heier (Viktor Wihlstrand, 74), Filip Olsson (Jacob Blixt, 74) - Kevin Jensen, Robin Hofsö, Linus R Olsson (Oscar Petersson, 90+1).