lördag 29 oktober 2022

2-2 i Örebro

Ett motiverat Örebro SK, som kämpar för att undvika ett kval, mot ett BoIS som bara hade äran att spela för kändes på förhand som en match som skulle sluta med hemmaseger. Men randigt visade god moral och knep en poäng, 2-2, i mötet på Behrn Arena.

BoIS matchinledning var utmärkt. Man rullade ut ett passivt hemmalag och borde ha tagit ledningen på chanserna som skapades. Närmast var Adam Egnell med ett stolpskott, men även Melker Heier hade en fin möjlighet som kunde ha resulterat.

Amr Kaddoura stod för flera avgörande
räddningar. Foto: Emelie Hübner.
Typiskt nog var det Örebro som tog ledningen - på sin första riktiga chans. I den 23:e minuten fick David Seger en praktträff strax utanför BoIS straffområde och bollen for som en projektil rakt upp i Amr Kaddouras vänstra kryss. Samme Seger slog till med ännu ett skott sju minuter senare. Det blev 2-0.

Närkingarna fortsatte att gå på i ullstrumporna i inledningen av den andra halvleken när de vaskade fram flera chanser som borde ha givit utdelning. Men med lite tur, samt skicklighet från Amr Kaddoura, lyckades BoIS rida ut stormen. Sedan vände matchen igen.

I den 58:e minuten slog Adam Egnell en perfekt frispark som Ousmane Diawara nickade i mål. Reduceringen gav randigt luft under vingarna och efterhand tog man över spelet helt och hållet. En dryg kvart före ordinarie matchtids slut kombinerade Ousmane Diawara med inhopparen Robin Dzabic och Robin kunde från en snäv vänstervinkel kvitteringsskjuta, 2-2, vilket också blev matchens slutresultat. Starkt av BoIS att kunna ta en poäng när laget egentligen inte hade särskilt mycket att spela för.

Inför Superettans sista omgång parkerar randigt nu på en sjunde plats. Laget har sex raka seriematcher utan förlust och skulle mycket väl kunna utöka den sviten i mötet mot Utsikten.

Matchfakta: Örebro SK - BoIS 2-2 (2-0). Målskyttar: 1-0, David Seger (23). 2-0, David Seger (30). 2-1, Ousmane Diawara (58). 2-2, Robin Dzabic (74). Publik: 1 822. Domare: Tess Olofsson.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Erik Hedenquist (Albin Linnér, 64), Philip Andersson (K), Johan Rapp - Alexander Tkacz (Jesper Strid, 55), Filip Ottosson (Emil Lindman, 88), Adam Egnell, Edvin Dahlqvist - Camil Jebara, Ousmane Diawara, Melker Heier (Robin Dzabic, 55).