lördag 22 januari 2022

Dansk seger i årets premiär

Det nuvarande ledarlaget i danska Division 1, FC Helsingör, gästade Landskrona IP:s konstgräs för årets första träningsmatch. BoIS luftade hela truppen och samtliga nyförvärv fick visa upp sina färdigheter inför hemmapubliken. Efter en mållös första halvlek drog bortalaget upp tempot och gjorde tre raka mål. BoIS friserade siffrorna i matchens slutskede efter fullträffar av Erik Pärsson och Linus R Olsson och kunde till och med ha kvitterat. Men Helsingör avgick till sist med en uddamålsseger, 2-3.

Vinteruppehållet har förändrat BoIS mer än vad man önskat. Tre tunga pjäser - Sumar Almadjed, Filip Olsson och Kevin Jensen - har lämnat för spel i Allsvenskan och flera trotjänare - Dennis Olofsson, Robin Hofsö m. fl. - har inte fått förnyat kontrakt. Istället har sex nya spelare tillkommit.

Linus R Olsson, en av nyckelspelarna i årets BoIS.
En träningsmatch är självfallet en tveksam värdemätare, och att avge något tillförlitligt omdöme låter sig knappast göras. Men BoIS-bloggen har likväl fallit för frestelsen. Här följer några reflektioner kring nyförvärven:

Albin Linnér, högerback: Linnér medverkade mycket lite i spelet under sina fyrtiofem minuter och blev inte satt på några prov vare sig defensivt eller offensivt. Ett omdöme är svårt att ge.

Edvin Dahlqvist, vänsterback: Edvin fick speltid även i den andra halvleken och kom fram längs sin kant ett flertal tillfällen. När han utgick tappade BoIS allt spel till vänster, vilket måste ses som ett gott betyg till göteborgsförvärvet.

Robin Dzabic, anfallare: Robin övertygade direkt. God bollbehandling, fin speluppfattning och en känslig vänsterfot. Det bådar gott inför fortsättningen. Synd bara att han inte fick sätta ett mål eller två. Lägena fanns.

Ousmane Diawara, anfallare: Diawara öppnade i en central anfallsroll, men hade det tufft mot starka danska mittbackar.

Jesper Strid, högerback: Jesper kom in efter paus och gjorde ett frejdigt intryck. Han låg bakom Erik Pärssons reduceringsmål.

Nikola Ladan, mittfältare: Ladan medverkade i andra halvlek, men kom aldrig in i spelet. Dock hördes han desto mer.

Från dagens tillställning kan man dra ett par slutsatser: Andreas Murbeck är otroligt viktig för BoIS försvarsspel. I den första halvleken, när han var på planen, skapade inte Helsingör en enda målchans. I den andra halvleken när Linus R Olsson gjorde entré lossnade randigts anfallsspel. Dessa båda herrar lär bli nyckelfigurer i årets BoIS. För vi får väl behålla Murbeck?

Matchfakta: BoIS - FC Helsingör 2-3 (0-0). Målskyttar: 0-1, Oliver Drost (56). 0-2, Tonni Adamsen (58). 0-3, Oliver Drost (72). 1-3, Erik Pärsson (79). 2-3, Linus R Olsson (83).

BoIS lag i första halvlek: Svante Hildeman - Albin Linnér, Andreas Murbeck, Philip Andersson, Edvin Dahlqvist - Filip Ottosson, Emil Jönsson, Jacob Blixt - Robin Dzabic, Ousmane Diawara, Camil Jebara.

BoIS lag i andra halvlek: Amr Kaddoura - Jesper Strid, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist (William Ondrejka)  - Allen Smajic , Nikola Ladan, Melker Heier - Robin Dzabic, Erik Pärsson, Linus R Olsson.