torsdag 19 maj 2022

Femte raka utan förlust efter 2-2 mot Utsikten

Landskrona BoIS knep en poäng i 2-2-mötet mot Utsiktens BK på Bravida Arena i Göteborg på onsdagen. Sett till spel och målchanser var det ett rättvist resultat.

Jesper Strid ersatte skadade Jacob Blixt och Viktor Wihlstrand tog avstängde Erik Hedenquists plats sidan om Philip Andersson och Johan Rapp i trebackslinjen. Annars var elvan densamma som mot Brommapojkarna.

BoIS inledde i flygande fläng. Redan i den andra minuten hade Robin Dzabic en ypperlig målchans, men hans avslut gick över. Minuten därpå blev det emellertid utdelning. Filip Ottosson snodde bollen från en hemmaspelare och slog ett inlägg från vänster som nådde Adam Egnell i straffområdet. Egnell sköt 0-1.

Adam Egnell gjorde sitt fjärde
mål i årets Superettan.
Därefter var det dags för hemmalaget. 1-1 gjorde Allan Mohideen kort efter BoIS ledningsmål och 2-1 nickade Jakob Hedenquist in efter hörna. BoIS kom tillbaka och både Linus R Olsson och Robin Dzabic kunde ha utjämnat, men 2-1 stod sig till paus.

I den andra halvleken låg randigt på för en utjämning, men hemmalaget var hela tiden farliga i sina omställningar. 3-1 var nära då Karl Bohm rann igenom på högerkanten. En benparad från Amr Kaddoura höll BoIS kvar i matchen.

I den 73:e minuten bytte BoIS in Viktor Ekblom istället för Robin Dzabic. Det blev ett lyckat byte. Sju minuter efter inhoppet hittade Melker Heier Ekblom med en djupledspassning och han placerade in slutresultatet 2-2 till höger om Utsiktens målvakt.

Efter den bedrövliga serieinledningen har randigt vevat igång. Visserligen svajar spelet fortfarande betänkligt. Men helhetsintrycket är ändå att lagbygget så sakteliga börjar sätta sig. Adam Egnell exempelvis har hittat sin plats i ytan strax bakom anfallet där han bara blir bättre och bättre.

BoIS-bloggen var mycket pessimistisk för några omgångar sedan. Men den känslan har börjat släppa. Får vi bara ordning på försvaret (vi släpper till lite för enkla mål), så ska det inte behöva bli någon bottenstrid.

2-2 och oavgjort mot Utsikten var för övrigt den femte raka matchen utan förlust.

Matchfakta: Utsiktens BK - BoIS 2-2 (2-1). Målskyttar: 0-1, Adam Egnell (3). 1-1, Allan Mohideen (9). 2-1, Jakob Hedenquist (28). 2-2, Viktor Ekblom (81). Publik: 169. Domare: Martin Strömbergsson.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Viktor Wihlstrand (Edvin Dahlqvist, 63), Philip Andersson (K), Johan Rapp - Jesper Strid, Filip Ottosson (Emil Jönsson, 88), Melker Heier, Adam Egnell, Alexander Tkacz - Robin Dzabic (Viktor Ekblom, 73), Linus R Olsson.