söndag 18 april 2021

Härlige Heier, poängräddare i Växjö!

I den tredje tilläggsminuten, just som känslan kom krypande att BoIS skaffat sig en otursarena i Växjö (Visma/Myresjöhus Arena), kvitterade inhopparen Melker Heier till 1-1 och randigt kunde ro med sig en något tursam pinne hem till Skåne. Det är den här sortens poäng som får lag att växa.

Östers Jonathan Drott sköt i stolpen. Det var det enda i målchansväg som inträffade i den första halvleken. BoIS låg rätt i sina försvarspositioner, men lyckades inte själva vaska fram en målchans värd namnet. Ett litet plus till hemmalaget alltså efter fyrtiofem minuter.

Efter halvtidsvilan hettade det till direkt. Smålänningarnas Calle Johansson kom loss på vänsterkanten och spelade in framför mål till Marc Rochester Sörensen som gjorde 1-0. Därefter tog de rödblå över mer och mer.

Knappa kvarten in i halvleken gjorde BoIS ett par byten. Ut gick Hampus Ferhm och Oscar Petersson. De ersattes av Linus R Olsson och Dennis Olofsson. Östers anstormning kom av sig en smula och BoIS kunde så sakteliga tugga sig in i matchen igen. I matchminut 62 dribblade Kevin Jensen sig fram på motståndarnas planhalva. Han passade till Alexander Tkacz som från sin vänsterposition fick på ett vasst markskott som Östers målvakt Damir Mehic räddade. Det var randigts första heta målchans.

Ytterligare byten företogs i den 71:e minuten. In kom Melker Heier och Johan Rapp istället för Viktor Wihlstrand och Filip Olsson. Allt i ett försök att ändra matchbilden och få mera spets framåt. Likväl var det som om BoIS inte orkade få till den där forceringen. Mittbacken Andreas Murbeck fyllde på i straffområdet och erbjöds ett fint läge i matchens slutskede, men han fick inte till avslutet. Det såg ut som om slaget var förlorat.

För första gången i seriesammanhang gjorde
Melker Heier mål för BoIS. Det kom i absolut rätt
ögonblick och räddade en poäng. Foto: Nisse Nilsson.
Ett sista BoIS-anfall hann det dock att bli. Ett anfall där tre av fyra inhoppare var inblandade. Johan Rapp spelade fram bollen från sin mittbacksposition till Dennis Olofsson till höger. Han hittade in till Kevin Jensen i straffområdet. Jensen lyckades nästan snubbla bort ett fint läge, men med bollen under kontroll vände han på klacken och spelade snett bakåt till Melker Heier i den centrala ytan strax utanför straffområdet. Melker lade upp bollen för sig själv innan han krutade på. Skottet var otagbart för en skymd Damir Mehic i hemmamålet. Härligt!

Dagens största BoIS-ros går naturligtvis till Melker Heier för kvitteringen. Men bäst i randigt var Kevin Jensen som med sin rörlighet låg bakom allt BoIS skapade i anfallsväg. Däremot känns det som om Filip Olsson har en bit kvar till fjolårets toppform. I dagens match överglänstes han av mittfältskollegerna Filip Ottosson och Sumar Almadjed.

Matchfakta: Östers IF - BoIS 1-1 (0-0). Målskyttar: 1-0,  Marc Rochester Sörensen (46). 1-1, Melker Heier (90+2) Publik: -.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Hampus Ferhm (Dennis Olofsson, 58), Viktor Wihlstrand (Johan Rapp, 71), Andreas Murbeck, Alexander Tkacz - Sumar Almadjed (Måns Ekvall, 90+4), Filip Ottosson, Filip Olsson (Melker Heier, 71) - Oscar Petersson (Linus R Olsson, 58), Robin Hofsö, Kevin Jensen.