fredag 30 oktober 2020

En promenadseger i kylan

Jonathan Asp gjorde sitt tredje straffmål för
året. Foto: Nisse Nilsson.

Seriejumbon FK Karlskrona kom till ett kyligt Landskrona IP för en match mot BoIS på fredagskvällen. Det gick som man kunde ana. Randigt promenerade hem tre enkla poäng efter en 4-0-seger.

Så lunka vi så småningom, skaldade Bellman. Det var förvisso inte BoIS och Karlskrona han syftade på, men lunkades det gjorde det på Landskrona IP den här matchen. Vårt randiga lag var helt enkelt flera klasser bättre än motståndarna från Blekinge och behövde sannerligen inte förta sig för att plocka de tre poängen man var ute efter. Efter ett tidigt 1-0-mål av Viktor Wihlstrand, redan i den 4:e minuten, kontrollerade BoIS matchen, medan motståndarna backade hem. Randigt hade bollen i stort sett hela tiden, men bolltempot var lågt och chanserna få.

Något bättre blev det i andra halvlek. Redan i dess inledning hade Filip Olsson ett fint skott strax utanför. Några få minuter därefter tog sig Alexander Tkacz loss på vänsterkanten och spelade in bollen i straffområdet där den nådde Nicklas Nielsen vid den bortre stolpen. Han rakade in 2-0. Karlskrona hade inte en tillstymmelse till anfallsspel och utgjorde aldrig något hot, så det var spiken i kistan.

I matchens slutskede rann det iväg. 3-0 kom i den 86:e minuten efter ett straffmål av Jonathan Asp (Kevin Jensen hade fällts). Och 4-0 följde på övertid genom inhopparen Oscar Petersson som höll sig framme och slog in en målvaktsretur sedan Filip Olsson skjutit. Filip Olsson höll så när på att göra 5-0 också, men matchens sista skott räddade Karlskronas målvakt.

Fyra omgångar återstår av Division 1 Södra. Fyra omgångar till ett troligt kval. Det som känns nervöst just nu är inte om BoIS får möta Trelleborg, Eskilstuna eller Norrby (eller något annat lag). Det som oroar är covid-19:s utveckling. Den ökade smittspridningen ledde till att det inte blev några 300 på läktarna, som det var tänkt. Men vad händer om smittspridningen fortsätter att öka? Det kan väl inte bli så att kvalspelet skjuts upp?

Matchfakta:  BoIS - FK Karlskrona 4-0 (1-0). Målskyttar: 1-0, Viktor Wihlstrand (4). 2-0, Nicklas Nielsen (51). 3-0, Jonathan Asp (86). 4-0, Oscar Petersson (90+1). Publik: 50.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Jonathan Asp, Patrick Nwadike, Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz  -  Måns Ekvall (Passi Prudence, 72), Sumar Almadjed (Emil Jönsson, 80), Filip Olsson - Kevin Jensen (William Kvist, 87), Nicklas Nielsen (Robin Hofsö, 72), Linus R Olsson (Oscar Petersson, 46).