fredag 8 november 2019

1-1 i den första kvalmatchen

Redan i den nionde minuten slog Philip Andersson en prefekt crossboll till Jonathan Asp på vänsterkanten. Asp passade vidare till Linus R Olsson som tog sig in i Östers straffområde. Han öppnade upp för sig själv genom att finta bort en motståndarback innan han satte 1-0 invid  Östers målvakt Robin Malmkvists högra stolpe. Där och då var stämningen elektrisk på Landskrona IP. Men det varade bara i fyra minuter. Kvitteringen kom efter hörna som damp ner framför Dragan Kapcevics fötter och han gjorde 1-1.

Jubel efter Linus R Olssons 1-0-mål.
BoIS hade en stor möjlighet till ett ledningsmål i slutet av halvleken, men en frispelad Robin Hofsö lyckades inte med det första tillslaget, så chansen rann ut i sanden.

Under matchens avslutande 45 minuter var det i huvudsak randigt som stod för fiolerna. De rödblå från Småland låg väldigt lågt och försvarade sitt oavgjorda resultat, medan BoIS försökte få till ett segermål. Kevin Jensen hade ett bra läge, liksom Linus R Olsson och Jacob Ondrejka, men det ville sig inte. Matchen slutade 1-1; ett resultat som Öster måste vara mycket nöjda med, eftersom de i anfallsväg inte hade något att komma med under hela kampen.

Matchens bjässe var Philip Andersson. Han visade att han har ett spel i sig som håller minst en nivå upp. Sumar Almadjed gjorde också en formidabel insats, särskilt i första halvek, då Östers backar inte kunde ta bollen ifrån honom. Finfina takter även från målskytten Linus R Olsson, ja, hela laget gjorde det bra. Det var bara det där lilla extra som saknades och den där turen som man måste ha för att det ska gå vägen.

Trots regn och höstrusk var det underbart att än en gång få se en match på Landskrona IP med den rätta nerven. Det var härligt med tifon, motståndarklack och mycket folk, även om ett tusental säkert stannade hemma till följd av blötan.

Matchfakta: BoIS - Östers IF 1-1 (1-1). Målskyttar: 1-0, Linus R Olsson (9). 1-1, Dragan Kapcevic (13). Publik: 4 035.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Dennis Olofsson, Philip Andersson, Patrick Nwadike, Jonathan Asp - Måns Ekvall, Granit Stagova (Filip Olsson, 77), Sumar Almadjed - Kevin Jensen (Jacob Ondrejka, 82), Robin Hofsö, Linus R Olsson.