måndag 29 juli 2019

Svår match väntar


På lördag är det äntligen dags för Landskrona BoIS att spela en tävlingsmatch igen. Utsiktens BK väntar på Ruddalen i Göteborg. Och det, får man förmoda, kommer att bli en tuff utmaning för randigt.

Efter segern mot Tvååker i Söderettans avslutande våromgång har läget ljusnat för BoIS. Den absoluta toppstriden känns avlägsen, men å andra sidan innebar vinsten att risken för att bli indragna i bottenträsket är minimal. 

Nu väntar Utsikten på Ruddalens konstgräs. Lagen har mötts två gånger tidigare på denna plan, 2016 och 2017, och båda matcherna har det mörkblå göteborgslaget vunnit (2-0 och 1-0).

I nuläget är Utsikten Division 1 Södras bästa hemmalag. De har en svit på åtta raka matcher utan förlust och har vunnit sju av dessa.
Dennis Olofsson och Adi Nalic i matchen
mot Utsikten på Ruddalen 2017.

Det är alltså ingen överdrift att påstå att BoIS verkligen kommer att få något att bita i.

Under sommaren har Utsikten förstärkt laget med mittfältaren Adam Eriksson från Norrby, yttern Linus Tornblad från Örgryte samt lånat in talangen Edvin Dahlqvist från IFK Göteborg. De två förstnämnda har många års meriter från Superettan, och spelade tidigare tillsammans i Gais.

BoIS har plockat in målvakten Carl Lindell från Hittarp (tidigare i Ängelholm) vilken ersatt Kevin Alin. Melker Nilsson, son till gamle landslagsspelaren Joakim Nilsson, provspelade i träningsmatchen mot AB Köpenhamn i lördags, men ännu är ingen övergång bekräftad.

På lördag är det dags igen som sagt. Jag drömmer om en islossning för våra anfallare. Kom igen, randigt! Nu gäller det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar