lördag 14 september 2024

Målen uteblev

22 omgångar in i Superettan är BoIS fortfarande i serieledning efter 0-0 i hemmamötet mot Öster. Oavgjort mot en toppkonkurrent är godkänt, men randigt låg närmast segern och borde ha bärgat tre poäng.

Under landslagsuppehållet träningsspelade Max Mölders mannar mot FC Köpenhamn och lyckades ta en rejäl skalp. Med en extra dos självförtroende i bagaget var det nu dags för Kronobergs stolthet, Öster från Växjö; ett lag som BoIS ofta har bekymmer med. 

Första halvlek blev ett ställningskrig med få målchanser. Men i den andra tog randigt över spelet och tryckte tillbaka smålänningarna som mest fick inrikta sig på försvarsspel. Det borde ha resulterat för BoIS del, men dessvärre skapades alltför få målchanser och de som vaskades fram gav inte utdelning. Som ett exempel borde Kofi Asare ha avslutat bättre när Edi Sylisufaj elegant spelade fram honom med en perfekt snett-inåt-bakåt-passning i mitten av den andra halvleken. Men Kofi är inte sitt bästa jag för tillfället. Öster hade även några farliga möjligheter som kunde ha lett till ett segermål. Adam Bergmark Wibergs frispark i matchens slutskede bland dessa. Men inte heller smålänningarna hade den rätta effektiviteten framför mål.


Över femtusen åskådare på läktarna, 
men några mål fick de inte se.
Det mest glädjande den här aftonen, frånsett att BoIS fortfarande behåller serieledningen, var publiksiffran. Hela 5 579 åskådare på IP tillhör inte vanligheterna. Nu var det visserligen Skolans Dag, men ändå. Allt fler landskroniter och folk i grannkommunerna har börjat få upp ögonen för att BoIS har en unik möjlighet - större än på många år - att åter ta steget upp i Allsvenskan. Det bådar gott. 

I nästa omgång ställs randigt mot ett revanschsuget Örgryte i Göteborg. Därefter är det derby mot HIF på IP.  Det drar ihop sig och serieavslutningen verkar alltmera bli en rysare.

Matchfakta: BoIS - Östers IF 0-0. Domare: Fikret Buqa. Publik: 5 579.


BoIS lag: Amr Kaddoura -  Max NIlsson, Philip Andersson (K), Gustaf Bruzelius, Rassa Rahmani - Victor Karlsson (Constantino Capotondi, 81), Adam Egnell, Robin Dzabic - Vincent Sundberg (Jesper Strid, 85), Edi Sylisufaj, Kofi Asare (Filip Sachpekidis, 81).