lördag 26 februari 2022

En cuppoäng i Hällevik efter sen kvittering

BoIS lyckades knipa en poäng i Svenska Cupen-gruppspelets andra omgång. Mötet mot Mjällby på Strandvallens konstgräs slutade 1-1 sedan Filip Ottosson utjämnat på en retur efter en straff han själv missat i matchens sista skälvande minuter.

Trots att det var härligt februariväder på Listerlandet hade endast 320 personer funnit vägen till Strandvallen för matchen mellan allsvenska Mjällby och randigt. Det var en svag siffra. Eller är intresset för Mjällbys cupspel inte större än så här? BoIS brukar ha lika många åskådare på sina träningsmatcher.

Hur som helst, hemmalaget tog tag i matchen meddetsamma och BoIS hängde inte med. Ledningsmålet föll i den 21:a minuten sedan ett vänsterinlägg hamnat framför fötterna på mittbacken Carlos Moros Gracia till höger i straffområdet. Han nöp till och Svante Hildeman hade inget annat att göra än att hämta bollen ur nätmaskorna.

Bara det inte blir ett ras, började man fundera. Det kanske är svårare att tända till mot ett lag som Mjällby än mot namnkunniga IFK Göteborg. Men så blev det inte.

BoIS gjorde en finfin insats och fixade en poäng i
cupmötet mot allsvenska Mjällby.

Efter en darrig inledning började BoIS äta sig in i matchen och efter pausvilan kom man ut som ett helt nytt lag. Plötsligt var det randigt som styrde spelet och Mjällby som agerade bolltittare. Likväl var det svårt att öppna upp hemmaförsvaret. Målchanserna var få. Camil Jebara fick iväg ett skott som smet strax utanför och Robin Dzabic träffade överliggaren. Det var allt. Det började kännas som en tapper insats, men ändå noll poäng.

Då klev Melker Heier in i handlingen. Det började redan på mittplan där han snodde åt sig bollen.

Efter ett väggspel med Camil Jebara tog han sig loss till vänster mittemellan två hemmabackar och hakades upp inne i straffområdet. Straffen var självskriven. Filip Ottosson sköt den emellertid inte bättre än att Mjällbys målvakt Samuel Brolin kunde rädda. Men Ottosson hann fram på returen och stötte in en rättvis kvittering.

Många spelare i BoIS ska ha beröm. Men mest stack Melker Heier ut. Han ser nästan lite nonchalant ut ibland när han lunkar omkring på mittfältet. Dock har han förmågan att se de där luckorna som ingen annan ser och hal och avig är han så fort han får bollen.

Nu tänker BoIS-bloggen inte berömma Melker mer för då dyker väl den där rälige Ola Andersson upp på Landskrona IP. Håll er borta, Sirius, ni har roffat färdigt!

Matchfakta:  Mjällby AIF - BoIS 1-1 (1-0). Målskyttar: 1-0, Carlos Moros Gracia (21). 1-1, Filip Ottosson (90). Publik: 320.

BoIS lag: Svante Hildeman -  Jesper Strid (Albin Linnér, 60), Viktor Wihlstrand, Philip Andersson (K), Alexander Tkacz -  Filip Ottosson, Melker Heier, Adam Egnell (Emil Jönsson, 60) - Robin Dzabic (Allen Smajic, 86), Ousmane Diawara (Erik Pärsson, 60), Linus R Olsson (Camil Jebara, 12).