onsdag 4 oktober 2023

Bortslarvad vinst

Tretusen åskådare hade infunnit sig i höstrusket på IP.
Det var en tillställning med två ansikten. Sextio minuter var det total BoIS-dominans, men sista halvtimmen kom gästerna GIF Sundsvall in i matchen och kvitterade till slutresultatet 2-2. Det var inte ett dugg rättvist och speglade inte matchen som helhet. Men stundtals är fotbollen sådan. BoIS måste bli bättre på att stänga matcher.

Första halvleken rullade BoIS ut ett passivt Sundsvall och hade mängder av chanser. Ousmane Diawaras 1-0-mål, efter ett inspel från Jesper Strid, borde ha varit både 2-0 och 3-0.

2-0 kom istället i inledningen av halvlek nummer två. Ett elegant samarbete på vänsterkanten av Ousmane Diawara och Robin Dzabic ledde till att Frederik Ihler från nära håll kunde stöta in sitt tredje mål i Superettan.

Vad som sedan hände är märkligt. BoIS kroknade - speciellt innermittfältet David Edvardsson och Adam Egnell - och Sundsvall började sticka upp. Medelpadingarnas tränare, Douglas Jakobsen, gjorde ett par kloka byten när han tog in Oliver Stojanovic Fredin och Linus Hallenius (båda blev målskyttar), medan Max Mölder förblev passiv. Först efter att Sundsvall kvitterat vaknade BoIS-tränaren. Då hade halva sittplats skrikit sig hesa om byten i tjugo minuter.

Sett till spelet och den stora överlägsenheten i två tredjedelar av matchen kan man som BoISare naturligtvis inte vara nöjd med ett oavgjort resultat. Men matchen i sig var underhållande och inramningen var bra. Drygt tretusen på plats borde det vara varje gång, inte bara när det är "Skolans dag".

Matchfakta: BoIS - GIF Sundsvall 2-2 (1-0). Målskyttar: 1-0, Ousmane Diawara (27). 2-0, Frederik Ihler (52). 2-1, Oliver Stojanovic Fredin (65). 2-2, Linus Hallenius (81). Domare: Fredrik Oppong. Publik: 3 080.

BoIS lag: Amr Kaddoura (K)  - Gustaf Bruzelius, Samuel Kotto (Melker Jonsson, 89), Johan Rapp - Jesper Strid (Emil Lindman, 83), Adam Egnell, David Edvardsson, Edvin Dahlqvist - Robin Dzabic, Frederik Ihler,  Ousmane Diawara (Xavier Odhiambo, 83).