tisdag 8 mars 2022

Viktor Ekblom tvåmålsskytt mot Kristianstad

Den otursförföljde anfallaren, Viktor Ekblom, fick chansen från start i tisdagens träningsmatch mot Kristianstad FC. Denna chans tog han tillvara på bästa sätt. BoIS vann med 3-0 och Ekblom gjorde två mål.

Viktor Ekblom.
Redan i matchens första anfall höll sig Ekblom framme. Adam Egnell hittade en för kvällen mycket pigg Jesper Strid ute till höger och Strid slog in bollen framför mål. Där avslutade Ekblom, men en försvarare i Kristianstad hann emellan. Tio minuter senare skulle det dock gå bättre. Nikola Ladan spelade fram en centralt placerad Melker Heier som fann Ekblom i djupled och han sköt 1-0. Det dröjde inte länge innan Viktor fick närkänning igen. Efter drygt tjugo minuter slog Linus R Olsson ett inlägg från vänster som nådde Jesper Strid som nickade i stolpen. På returen höll sig Ekblom framme och gjorde 2-0. Det kunde blivit ett äkta hattrick för Viktor. Efter en halvtimmes spel hade han en slängnick som slank precis utanför målvaktens vänstra stolpe. BoIS tredje mål gjorde istället Melker Heier sedan Linus R Olsson tagit sig fram på högerkanten och avslutat. Målvakten räddade, men på returen stötte Heier in 3-0.

Andra halvlek sjönk tillställningen i intensitet. BoIS slog av på takten, företog massor av byten och spelade egentligen bara av matchen. Viktor Ekblom - vem annars denna afton? - hade ännu en vass chans efter ett utmärkt förarbete av debutanten Sam Hegdal, men det ville sig inte denna gång. Gästerna från Kristianstad hade en möjlighet att snygga till siffrorna i matchens slutskede, men en dubbelräddning från kvällens BoIS-målvakt, Hampus Pauli, såg till att slutresultatet blev 3-0.

En 3-0-viktoria mot division 2-laget Kristianstad är vad man kan kräva. Det ska vara så stor skillnad mellan lagen. Skönt likväl att vinna och kanske borde Viktor Ekblom få fler chanser som center framöver. Det han visade denna kväll gav mersmak.

Matchfakta:  BoIS - Kristianstad FC 3-0 (3-0). Målskyttar: 1-0, Viktor Ekblom (10). 2-0, Viktor Ekblom (22). 3-0, Melker Heier (34).

BoIS lag: Hampus Pauli -  Jesper Strid, Philip Andersson (K), William Ondrejka (Isak Sjögren, 39), Alexander Tkacz (Edvin Dahlqvist, 60) -  Nikola Ladan, Melker Heier (Sam Hegdal, 46), Adam Egnell (Emil Jönsson, 60) - Linus R Olsson (Elis Brandqvist, 60), Viktor Ekblom (Ardi Hajdari, 87), Ousmane Diawara (Camil Jebara, 60).