måndag 1 juli 2024

En match helt i publikens smak - igen

Var det härligt sommarväder förra hemmamatchen, så var det det motsatta i BoIS möte mot Östersund. Regnet det bara öste ner. Dessvärre försvann drygt tusen åskådare. Men dessa måtte ha ångrat sig efter att ha missat ännu en fotbollsfest. Randigt vann nämligen ytterligare en gång med 4-3 och passade dessutom på att dryga ut ledningen av Superettan till sju poäng.

Gustaf Bruzelius återkom efter sin
skada och ersatte avstängde
Philip Andersson i backlinjen.
Ståplatsbiljetterna kunde omvandlas till sittplats. Bar himmel kunde bytas mot tak. Knappt hundra personer trotsade dock vädergudarna och stannade kvar på engelska läktaren. Men vi andra, inklusive klacken, flyttade. Förmodligen var det årets sämsta fotbollsväder på IP, men sannerligen inte årets sämsta spel. Tvärtom. Det bjöds på offensiv fotboll och ett BoIS som i den första halvleken spelade ut gästerna från Jämtland.

Robin Dzabic, tillbaka i startelvan, inledde kanonaden med en elegant 1-0-chipp. 2-0 gjorde Adam Egnell med ett vänsterskott som turligt styrdes på Östersundsben i mål. Just innan halvtidsvilan höll Amr Kaddoura på att ställa till det med ett slarvigt uppspel som gick rakt ut till Östersundsspelare, men avslutet tog i stolpen.

Bortalaget kom istället in i matchen en kvart in i den andra halvleken då man reducerade till 2-1 genom Albin Sporrong. Men Max Nilsson ställde allt i ordning igen när han frispelade Vincent Sundberg som säkert sköt 3-1. Då var segern i hamn, trodde man. Men Östersund kom tillbaka och det blev livsfarligt varje tillfälle de slog höga inlägg in i BoIS straffområde. Plötsligt var det både 3-2 och 3-3. BoIS försvarsspel på fasta situationer lämnade en del övrigt att önska.

Tur då att anfallet var på hugget. Bara minuterna efter bortalagets kvittering fick Samuel Burakowsky bollen ute till vänster. Han tog sig in i straffområdet och med ett avigt markskott i målvaktens bortre hörn sköt han det avgörande 4-3-målet.

Vincent Sundberg fick pris som matchens BoISare. Det unnar vi honom. Men ännu bättre var David Edvardsson som ägde mittfältet. Starka insatser även av Max Nilsson och Samuel Burakowsky. Mindre bra däremot var BoIS huvudspel, i synnerhet i det egna straffområdet. Samtliga mål från Östersund var direkt, eller indirekt, följder av förlorade nickdueller.

Men nu glömmer vi det och passar på att njuta av den utökade serieledningen. Knappt halva serien är spelad och BoIS har gjort den bästa vårsäsongen sedan 1993. Alla som varit med ett tag vet vad det ledde till det året.

Matchfakta: BoIS - Östersunds FK 4-3 (2-0). Målskyttar: 1-0, Robin Dzabic (17). 2-0, Adam Egnell (35). 2-1, Albin Sporrong (59). 3-1, Vincent Sundberg (71). 3-2, Arquímides Ordóñez (75). 3-3, Ali Suljic (78). 4-3, Samuel Burakowsky (81). Domare: Jasmin Svraka. Publik: 2 537.

BoIS lag: Amr Kaddoura (K) -  Max Nilsson, Gustaf Bruzelius, Melker Jonsson, Rassa Rahmani - David Edvardsson, Adam Egnell, Robin Dzabic (Erik Hedenquist, 86) - Vincent Sundberg, Frederik Ihler, Samuel Burakowsky (Victor Karlsson, 86).