onsdag 30 augusti 2023

Strid & Egnell matchvinnare i derbydrama

Adam Egnell efter straffen som avgjorde derbyt.
Derbyt på Olympia på tisdagskvällen var dramatiskt. BoIS lyckades vinna med 2-1 sedan Adam Egnell avgjort på straff på övertid. Segern innebar att randigt nu går upp på sjunde plats i Superettan. Helsingborg däremot är fast förankrade på seriens näst sista plats.

De första trettio minuterna dominerade BoIS matchen helt och hållet. Ledningsmålet, 1-0 till randigt, kom efter tio minuter när Ousmane Diawara tog sig fram till vänster i straffområdet. Han fann Jesper Strid med en passning i höjd med mållinjen, varpå den sistnämnde enkelt kunde sätta foten till bollen.

Ett derbytaggat BoIS höll ställningarna långt in i den andra halvleken då hemmalaget fick mera att säga till om. Men frågan är om inte Ousmane Diawara borde ha punkterat tillställningen när han i den 52:a minuten helt fri framför Kalle Joelsson i Helsingborgsburen inte lyckades sätta sin nick på mål.

Det ljuvliga segerjublet ville aldrig ta slut.
Fem minuter innan ordinarie matchtids slut kvitterade hemmalaget på frispark och då blev det förstås nervöst. Skulle derbyt glida BoIS ur händerna? Sådant har ju hänt förut.

Men istället blev det en underbar upplösning. Under tilläggstiden löpte sig Frederik Ihler loss längs vänsterkanten. Han nådde Ousmane Diawara med sitt inspel och Oussi blev vält över ända av HIF-backen Pavle Vagic. Domaren Tess Olofsson gjorde det enda rätta och blåste straff till BoIS. Vagic blev utvisad (eftersom han tidigare hade ett gult kort) liksom den protesterande Helsingborgstränaren Stuart Baxter.

Framför det stora och lyckliga BoIS-följet på norra ståplats placerade Adam Egnell straffen utom räckhåll för Kalle Joelsson. Den randiga segern var i hamn och för andra gången säsongen 2023 satte BoIS pluggar i juvret på Mjölkkossan. Sett till spelet var resultatet helt i sin ordning.

Matchfakta: Helsingborgs IF - BoIS 1-2 (0-1). Målskyttar: 0-1, Jesper Strid (10). 1-1, Amin Al-Hamawi (85). 1-2, Adam Egnell (90+6). Domare: Tess Olofsson. Publik: 10 147.

BoIS lag: Amr Kaddoura (K) - Melker Jonsson, Samuel Kotto, Johan Rapp - Jesper Strid, David Edvardsson, Adam Egnell (Max Nilsson 90+7), Edvin Dahlqvist- Frederik Ihler (Gustaf Bruzelius, 90+8), Ousmane Diawara, Robin Dzabic (Kofi Asare, 89).