söndag 10 april 2022

Skitmatch i Skövde

Nykomlingarna Skövde AIK gjorde sin första hemmamatch i Superettan när BoIS kom på besök på lördagen. Det blev en klang- och jubelföreställning för Skaraborgslaget som vann med 2-0 efter att ha avgjort i andra halvlek.

Egentligen låg det i luften hur det skulle gå redan innan match. Skövde inledde seriespelet med en seger på övertid på bortaplan mot Östersund och BoIS förlorade hemma mot Öster. Randigt är inne i en fullkomligt bedrövlig bortaspelsperiod (inte en seger i serien sedan i juni i fjol), medan Skövde glatt surfar på nykomlingsvågen; en sådan som ofta varar länge om man inleder serien bra.

Köerna var längre än de brukar utanför Södermalms IP
när hemmalaget Skövde tog emot BoIS.
Ur BoIS-hänseende var matchens första tjugo minuter mindre lyckade. Hemmalaget låg på och skapade hörna efter hörna. Med lagets styrka i åtanke - de fasta situationerna - så kändes det som om det när som helst kunde bli 1-0. Men randigt redde ut stormen och kom så småningom in i matchen, även om man skapade väldigt lite i anfallsväg. Det var väl egentligen bara Erik Pärsson som hade ett riktigt hett läge när han i spelargröten framför mål försökte trycka in en retur på Robin Dzabics skott. Skövdes försvar räddade på mållinjen.

Som synes hade inte våren kommit till Skaraborg.
I andra halvlek förlades spelet huvudsakligen till Skövdes planhalva. Men randigt var fortsatt ineffektiva och bollarna in mot straffområdet rensades enkelt undan av Skövdes försvar. Så, i den 67:e minuten, hände det som inte fick hända. En frispark för Skövde från höger passerade samtliga spelare utom Aldin Basic som vid Amr Kaddouras högerstolpe gjorde 1-0. Tio minuter senare var det dags igen. Jack Cooper Love nickade in 2-0 efter fint förarbete av Linus Mattsson. Därefter hämtade BoIS sig aldrig.

Sett till spelet var det här en helt jämn match. Men Skövdes omvittnade effektivitet vid fasta situationer fällde avgörandet. BoIS däremot måste börja gnugga anfallsspel. Det skapas på tok för lite framåt.

Matchfakta: Skövde AIK - BoIS 2-0 (0-0). Målskyttar: 1-0, Aldin Basic (67). 2-0, Jack Cooper Love (77). Publik: 1 246.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Jesper Strid (Erik Hedenquist, 89) - Philip Andersson (K), Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz (Camil Jebara, 74) - Filip Ottosson, Melker Heier, Adam Egnell (Emil Jönsson, 79) - Robin Dzabic (Ousmane Diawara, 74), Erik Pärsson (Edvin Dahlqvist, 79), Linus R Olsson.