söndag 18 augusti 2024

BoIS ur form - förlust i Sandviken

Efter förlusten mot Sandviken, 0-2, är det bara att konstatera att det är ett annat BoIS nu efter sommaruppehållet. Superettans serieledare är ur form.

David Edvardsson skrev inte på för Sirius. I sista stund lade sig norska Tromsö i budgivningen och vips så var han såld. Kosing till agent Rosenberg och kosing till Malmö FF, men Svarte Petter till BoIS. Vårens bäste spelare i Superettan var färdigutvecklad. Tack och hej!

Vem skulle då ersätta Edvardsson som central mittfältare? Ja, i matchen mot Sandviken valde Max Mölder Adam Egnell; ett logiskt val, även om Egnell är långsammare än Edvardsson. Samtidigt fick Victor Karlsson chansen till höger på mittfältet. Andra förändringar i startelvan sedan sist var att Gustaf Bruzelius tog plats i backlinjen och att Kofi Asare fick inleda till vänster i anfallet.

Det dröjde bara sex minuter innan Sandviken tog ledningen. Hemmalagets målvakt Felix Jakobsson drog iväg en utspark tvärs över hela planen. BoIS-försvaret var inte samlat och Calvin Kabuye kunde löpa sig loss från Max Nilsson innan han petade bollen förbi en utrusande Amr Kaddoura som kom på mellanhand.

Gustaf Bruzelius har ånyo
fått upp ångan. Är det han
som ska säljas nästa gång?
I första halvek hade randigt problem att hitta in i matchen. Sandviken stod upp bra och BoIS fick inte igång sitt vanliga spel. Det blev något bättre efter paus, då man också vaskade fram flera målchanser som borde ha resulterat. Edi Sylisufaj exempelvis missade fri med målvakten och Kofi Asare vek in från sin vänsterposition och träffade stolpen. I ärlighetens namn hade även Sandviken flera möjligheter att utöka sin ledning, men Amr Kaddoura höll BoIS kvar i matchen. Slutligen föll dock ett 2-0-mål på övertid och randigt var besegrade.

Högst betyg i ett medelmåttigt BoIS till Gustaf Bruzelius som gjorde det bra både som mittback och vänsterback (när Rassa Rahmani byttes ut). Nyförvärvet Constantino Capotondi gjorde sin debut när han kom i den andra halvleken, men han gjorde inget större väsen av sig. Det kan man väl knappast kräva heller. Det tar alltid ett tag att bli varm i kläderna.

Matchfakta:  Sandvikens IF - BoIS 2-0 (1-0). Målskyttar: 1-0, Calvin Kabuye (6). 2-0, Oscar Sjöstrand (90+3). Domare: Fredrik Oppong. Publik: 1 278.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Max Nilsson, Philip Andersson (K), Gustaf Bruzelius, Rassa Rahmani (Melker Jonsson, 39) - Victor Karlsson (Constantino Capotondi, 63), Adam Egnell, Robin Dzabic - Vincent Sundberg (Jesper Strid, 80), Edi Sylisufaj, Kofi Asare (Filip Sachpekidis, 80).