söndag 23 april 2023

BoIS-torsk mot Makrillarna!

I mötet mellan GAIS och BoIS i Superettans fjärde omgång var hemmalaget något effektivare i straffområdet. Det betydde 2-0 och fortsatt toppstrid för Makrillarna, medan randigt fortsätter att parkera i seriens bottenskikt.

Ett stort randigt bortafölje kunde njuta av det fina
 vårvädret. Men på gräsplanen var det motigt.
Ännu en gång var det en ”gamling” som visade unga BoIS var skåpet skulle stå. 33-årige Mervan Celik dunkade in 1-0 i den femte minuten och det blev uppförsbacke direkt.

Randigt tog sig så småningom in i matchen, men framför mål var det inte tillräckligt distinkt. Målsumparen nummer ett, Ousmane Diawara, hade tre möjligheter men var inte kall när han väl fick

sina lägen.

Hemmalaget kunde å andra sidan ha punkterat matchen tidigt. Två bollar i virket och en räddad straff av Svante Hildeman bar syn för sägen.

Det skulle dröja tills den 81:e minuten innan Richard Friday gjorde 2-0 och ridån definitivt drogs ner för di randige (för dagen iklädda nya blåa bortaställ).

Veteranerna Andersson och Celik i en bollduell.
I andra halvlek gjorde Billy Magnusson fem byten. Det var slående att han inte tog in en enda anfallare. Varför fick inte centern Lukas Sunesson komma in i ett läge när BoIS behövde göra mål?
Bedöms han inte vara tillräckligt bra? Är det bara Ousmane Diawara som ska göra det? I så fall har varje randig supporter all anledning att vara orolig den här säsongen.

Hur som helst; inför mötet med Gefle kommande vecka får Billy & Max gnugga avslut med sina adepter. För gör man inga mål vinner man inga fotbollsmatcher, så enkelt är det.

Matchfakta: GAIS - BoIS 2-0 (1-0). Målskyttar: 1-0, Mervan Celik (5). 2-0, Richard Friday (81). Domare: Richard Sundell. Publik: 3 801.

BoIS lag: Svante Hildeman - Johan Rapp (Jesper Strid, 72), Erik Hedenquist, Philip Andersson (K), Edvin Dahlqvist (Alexander Tkacz, 72) - Adam Egnell (Max Nilsson, 88), Melker Jonsson (David Edvardsson, 55), Robin Dzabic - Melker Widell, Ousmane Diawara, Kofi Asare (Sam Hegdal, 55).